Galéria

5 mítosz a terhesség alatti sportról

Forrás:

A Huffington Post által megkérdezett szakértő, Brooke Cates elmondta, a kismama torna nemhogy nem veszélyes, de egyenesen ajánlott minden várandós nőnek. A lényeg, hogy mielőtt belevágsz, egyeztess az orvosoddal, kérdezd meg, ő milyen mozgásformát javasol, illetve mi az, amitől esetleg tartózkodnod kéne.


Forrás:

Évtizedek óta tartja magát a mítosz, ami úgy szól, ha kismama vagy, sose menjen a pulzusod 140 fölé. Ez csak azért nem teljesen igaz és hasznos tanács így, mert mindenki más. Az utóbbi időben az úgynevezett RPE alapján edzik a kismamákat, ez egy skála, amely mindenkinél egyedi módon mutatja, hol húzódnak meg a határok a változó intenzitású mozgások között. Így biztosan senki nem terhelődik túl.


Forrás:

Egy egészséges nő egészséges magzata számára egyáltalán nem veszélyes a futás, a torna vagy néhány ugrós gyakorlat. Ugyanakkor egy bizonyos pocakméret felett egyszerűen kényelemből érdemes kis időre elhagyni ezeket.


Forrás:

Ha teherbe estél és korábban aktívan sportoltál, ne ess kétségbe, nem kell abbahagynod. Amíg jól esik, a korábbi intenzitást is tarthatod, de soha ne terheld túl magad, tarts egy adott szintet.


Forrás:

Korábban még soha nem sportoltál, de várandósan a baba miatt szeretnél mozogni és egészségesebb lenni? Ne aggódj, simán elkezdheted, indíts valami könnyebbel, kismama jógával például.