Galéria

7 kevésbé ismert tény a Weasley családról, amit a Harry Potter rajongók sem tudnak

Forrás: Karaktereinek elnevezésekor JK Rowling a történelemből, a régi történetekből, sőt még a helyi temetőkből is merített némi ihletet. Ebben a szellemben születettek  Weasley-ék keresztnevei is, amelyek Artúr király legendájából származnak. Ott van ugye Artúr Weasley, Ginny neve a Ginevra rövidítése, ami a Guinevere olasz változata, és Artúr király feleségének a neve. Ezen kívül Percy nevét Sir Percivalre, a kerekasztal egyik lovagja ihlette.
Forrás: A Weasley vezetéknév onnan jött, hogy Rowling szereti a menyéteket (angolul: weasel), annak ellenére, hogy rossz hírnevük van az Egyesült Királyságban – ami párhuzamba állítható azzal, ahogyan a Weasley családot gyakran tévesen lenézik a könyvekben. Otthonuk neve is valószínűleg egyfajta jelzés az állat felé, hiszen a menyét odúkban él, és Arthur patrónusa is az állat alakjában jelenik meg.
Forrás: Harry, Ron és Hermione meglátogatják a hetedik könyvben szereplő Lovegood rezidenciát, ahol Xenophilius Lovegood elmagyarázza nekik a Halál Ereklyéinek történetét. Egy valami azonban biztosan elkerülte a rajongók figyelmét, ugyais Ron megjegyzi, hogy nem laknak messze az Odútól. Lovegoodék és Weasleyék otthona is Ottery St. Catchpole varázslófaluban volt.
Forrás: Nagyon keveset tudunk Molly életéről, mielőtt a Roxfortban találkozott volna Arthurral, ugyanakkor a "Harry Potter és a Főnix Rendje" elárul néhány dolgot a karakterről. Az első varázslóháború során sok ártatlan vesztette életét, köztük Fabian és Gideon Prewett – akik Molly testvérei és az eredeti Főnix Rend tagjai voltak. Ez magyarázhatja Molly kezdeti habozását is azzal kapcsolatban, hogy engedélyezze családjának, hogy csatlakozzanak a harchoz a második varázslóháborúban.
Forrás: Mivel olyan kevés tisztavérű család maradt a varázslóvilágban, logikus, hogy sokan közülük valamilyen módon rokonok. Arthur anyja Cedrella Weasley, Phineas Nigellus Black unokája volt, ami azt jelenti, hogy a Weasley család rokonságban áll a Black családdal. Ezen kívül Arthur nagymamája, Lysandra Black, akinek a leánykori neve Yaxley volt, valószínűleg rokonságban állt a halálfaló Corban Yaxley-vel.
Forrás: A "Halál ereklyéi" epilógusa 19 évvel a roxforti csata után játszódik, és bemutat néhány új embert – nevezetesen a sorozat főszereplőinek gyermekeit. A sorozat legutolsó szereplője Victoire Weasley volt, Bill és Fleur legidősebb gyermeke. A 2007-es "J.K. Rowling: Egy év az életben" című dokumentumfilmben a szerző elmondta, hogy a karakter a roxforti csata évfordulóján született, innen ered a neve, ami franciául "győzelmet" jelent. A dokumentumfilmben Rowling egy Weasley családfát is megrajzolt, amely elárulta, hogy a párnak két másik gyermeke is született: Dominique és Louis.
Forrás: Fred és George legendás csínytevőknek számítottak a könyvekben, amihez tökéletesen passzolt a szülinapjuk, amely 1978. április 1-jére esett. Rowling egy 2015-ös tweetben megerősítette, hogy Fred volt az idősebb a két iker közül, ezért is volt hajlamos átvenni a vezető szerepet a sok bohóckodásban.