Galéria

5 dolog, amit nem tudtál a Szőkék előnyben című filmről

Forrás:

Eredetileg Betty Grable kapta volna a dögös, de butácska szőke ciklon, Lorelei szerepét, ám a filmkészítők végül Marilyn Monroe-ra szavaztak, mert őt olcsóbb volt akkoriban leszerződtetni. Körülbelül tizedannyit kapott, mint amennyit Grable kapott volna…


Forrás:

Marilyn Monroe mellett Jane Russell játszotta a belevaló, okos barnát, a két színésznőnek pedig minden egyes jelenetben tökéletesen együtt kellett mozognia. Egy koreográfus tanította meg őket szinkronban lépni, mozdulni és táncolni.


Forrás:

Jane Russell későbbi interjúiból derült ki, hogy Marilyn Monroe nagyon érzékeny személyiség volt, akit nagyon bántottak a forgatáson dolgozó férfiak otromba beszólásai. Sokszor Jane volt az, aki meg tudta vigasztalni és rá tudta venni, hogy megjelenjen a forgatásokon. Igaz barátnők lettek a közös munka során.


Forrás:

Ki ne emlékezne arra a jelenetre, amikor Marilyn Monroe egy fukszia színű ruhában, piros háttér előtt, sok-sok sármos pasival körülvéve énekli a „Diamonds Are a Girl’s Best Friend” című dalt? De azt tuti nem tudtad, hogy eredetileg egy sokkal merészebb szerkót szántak neki, ami konkrétan halászhálóból készült. 1953-ban azonban túl közönségesnek és kihívónak találták, ezért végül nem viselhette.


Forrás:

Tommy Noonan játszotta a filmben Marilyn Monroe karakterének vőlegényét, ám sok férfi legnagyobb döbbenetére ezt egy cseppet sem élvezte. Állítólag azt mondta egy stábtagnak a csókjelentükről, hogy olyan volt, mintha „élve lenyeltek volna”.