Galéria

Plasztikai sebész elárulta, melyek a legveszélyesebb beavatkozások

Forrás: A BBL (Brazilian Butt Lift), azaz a fenékfeltöltés az egyik olyan beavatkozás, amit a sebész semmiképp sem ajánlana. 

Ez az eljárás a legmagasabb halálozási és komplikációs aránnyal rendelkező eljárás a kozmetikai beavatkozások közül. 

Dr. Kelly azt is elárulta, hogy a BBL-t végző plasztikai sebészek szaktudása sajnos sokszor nem elegendő, és nem mérik fel, milyen kockázatos eljárásba vágnak bele. 

A BBL zsírátültetéssel növeli a fenék térfogatát és kiemeli a feneket, hogy gömbölyűbb formát adjon.

Annak ellenére, hogy nagyon veszélyes az eljárás, eddig már több, mint 396 100 embernél végeztek brazil fenékfelvarrást.
Forrás: Dr. Kelly az ajakplasztikát is tiltólistára tenné és ő személy szerint nem is vállalja a beavatkozást. 
Az ajakplasztika (másnéven: ajakemelés, ajak felvarrás, ajak korrekció) egy olyan műtéti eljárás, mely során eltávolítanak egy kis bőrcsíkot az orr alól, lerövidítve ezzel az orr és a felső ajak (philtrum) közötti távolságot. 

'Minden egyes páciensnél látom a műtét utáni heget, még azoknál is, akik azt állítják, hogy egyáltalán nem látszik. Hát, én látom.'

Dr. Kelly azt is elmondta, hogy nem tartja esztétikusnak a textúrát, amit az ajakfelvarrás okozhat.

Bár népszerű az eljárás a fertőzések és a hegesedés kockázata nagyon magas.
Forrás: Ne dőlj be a "trendnek": A sebész szerint a rókaszem egyértelműen ki fog menni a divatból, ezért nem érdemes kés alá feküdni. Másrészt véleménye szerint sminkeléssel is hasonló eredményt érhetünk el. 

'Szerintem élőben furcsán néz ki és soha nem végeztetnék sebészeti beavatkozást az arcomon egy olyan trend miatt, ami valószínűleg néhány év múlva már nem lesz divat" - mondta Dr. Kelly

A beavatkozás során a szem körüli felesleges bőrt vagy zsírt távolítják el, hogy megváltoztassák a szemek formáját.

A rókaszem most nagyon divatos, de azért azt a legfontosabb szem előtt tartani, hogy az, ami évek múlva is jól áll majd neked.
Forrás: Dr. Kelly javaslata, hogy a saját zsírral való mellfeltöltés helyett válassz inkább implantátumot!

"A mellbe történő zsírátültetést sem javasolnám. A beavatkozáshoz olyan sok zsírra van szükség, hogy a szövődményeknek kockázata hatalmas. Ilyen szövődmények például a ciszták, a zsírelhalás, a kontúrdeformitások. Mindemellett a zsírnak egyszerűen nincs olyan szerkezete, mint az implantátumnak vagy a mellszövetnek. Így a végén dudorosabbnak tűnő mellet kapunk, és én ezt soha nem tenném a pácienseimmel" - magyarázta a sebész.

A Cleveland Clinic szerint a zsírátültetéses mellnagyobbítás kockázatai közé tartoznak: a vérzés és véraláfutás, a zsírsejtek elhalása (nekrózis) vagy a zsírsejtek elmozdulása a mellekből a test különböző részeire, fertőzés, jóindulatú mellciszta vagy mellmeszesedés.

Bár Dr. Kelly elismerte, hogy végez ilyen beavatkozásokat, elmagyarázta, hogy csak bizonyos mennyiségű zsírt ültet be.
Megjegyezte, hogy ha a páciens túl sok zsírt szeretne átültetni, az problémássá válik, és ilyen esetben inkább az implantátumokat kell választania.
Forrás: A sebész azt is elmondja, ő páciensként SOHA nem vállalna be egy orrműtétet, mert az egy évig tartó gyógyulási folyamat "duzzanatot és kiszámíthatatlan hegesedést" jelent.
Mindezt azonban nem úgy érti, hogy senkinek sem ajánlaná, csupán azt, hogy csak annak ajánlaná, akinek egészségügyi problémát okoz az orrformája, nem pedig egy trend miatt szeretne más orrformát.

Az orrplasztika az egyik leggyakoribb eljárás, amely az orr formájának átalakításával változtatja meg az orr kinézetét. A Cleveland Clinic szerint évente több mint 350 000 orrplasztikai beavatkozást végeznek.

Az orrplasztika kockázatai közé tartozik: lyuk keletkezhet az orrsövényen (orrsövény perforáció), fertőzések, orrvérzés, hegesedés, bőrelszíneződés, fájdalom és a szaglás megváltozása.

Dr. Kelly azt javasolja, hogy ha valaki változtatni szeretne az orrformáján, először a töltőanyaggal történő orrkorrekciót próbálja ki.