Galéria

5 személyiségtípus a munkahelyeden +1 extra fontos tipp!

Forrás:

Abban a szóban, hogy veterán, benne van minden: ő az, aki a cég megalakulása óta ott dolgozik, mindent átélt, mindent tud, mindenkit ismer, nincs olyan helyzet, amivel még soha nem találkozott korábban. Tőle rengeteget tanulhatsz, érdemes vele felvenned a kapcsolatot.


Forrás:

Minden munkahelyen van olyan kolléga, aki valahogyan, valamiért mindig a figyelem középpontjában áll, a többség imádja, szórakoztatónak, jó barátnak tartja. Az ilyen személyiség azért lehet nagyszerű barátod az irodában, mert segít abban, hogy még jobb kapcsolati hálót tudj kiépíteni, ami a jövőben még nagyon hasznos lehet.


Forrás:

Ajtónállónak nevezzük azokat a kollégákat, akiknek finom, de annál nagyobb befolyása van arra, milyen lesz a viszonyod a nagyfőnökkel. Ők többnyire asszisztensek, titkárok, akik szoros együttműködésben vannak a vezetővel. Ha velük jóban vagy, segíthetnek, hogy jobb legyen a kapcsolatod azzal, akitől a legjobban függ a karriered.


Forrás:

A politikus típusú kolléga nagyon hamar átlátja, hogy egyedül, támogatók nélkül nem lesz képes hatékonyan megjárni a ranglétrát, ezért ügyel a munkahelyi kapcsolataira, mindig képben van mindennel. Rendkívül magabiztos, jó irányító és ha kell, bátran kiáll beszélni akár a többiek nevében is. Érdemes vele jóban lenni, arra viszont ügyelj, hogy ne haragítsd magadra.


Forrás:

A mediátor vagy diplomata típusú személyiség szuperképessége, hogy nagyon jól átlátja a problémákat, ezért könnyen megoldja azokat. Sokszor előfordul, hogy a tapasztalt kollégák is olyan munkatárshoz fordulnak a gondjukkal, aki ebbe a kategóriába tartozik, mert a mediátorok békések, igazságosak és megbízhatók.


Forrás:

A munkahelyi kapcsolatok kiépítése kínkeserves lehet, ha úgy érzed, teljesen szembe mész azzal, aki valójában vagy. Ha valakit nem kedvelsz, semmi baj, ne keresd „muszájból” a társaságát, pláne ne a barátságát. Ösztönösen is választhatsz irodai bizalmasokat, az előbbiekből pedig már tudod, milyen hasznosak lehettek egymás számára.