Galéria

10 híresség, aki az örökbefogadás mellett döntött

Forrás:

A színésznő egy a Parents magazinnak adott interjúban fogalmazott úgy, hogy az adoptálás egy komplikált út, amely telis tele van érzelemmel és kihívással. Annie és Thomas is örökbefogadott gyerekek, akiket a színésznő mindennél jobban szeret. 


Forrás:

A színésznő azok táborát erősíti, akik nem verték nagy dobra az örökbefogadást. Diane 50 évesen fogadta örökbe az első gyerekét és lánya mellé öt évvel később egy kisfiút is. Sokat faggatták arról, nem zavarja-e, hogy szingli, ő ezzel kapcsolatban csak annyit árult el, hogy így kerek az élete, nem hiányzik neki egy férj a családhoz.


Forrás:

Sandra Bullock sosem titkolta, hogy gyermekei nem a sajátjai. Az Oscar-díjas színésznőnek két örökbe fogadott gyereke van: Louis és Laila. Az első gyerkőcöt 2010-ben, a másodikat pedig 2012-ben vette magához. Egy People magazinnak adott interjúban néhány éve így nyilatkozott:

„Beszéljünk egyszerűen úgy róluk, mint a gyerekeimről. Ne mondjuk, hogy az örökbe fogadott gyerekek. Egyszerűen csak a gyerekeim.”


Forrás:

Róla már kevesebben tudják, hogy van egy örökbefogadott gyermeke is. 35 évesen, a válása után érezte azt, hogy anya szeretne lenni, és egyedülállóként adoptálta a lányát, majd két hónappal később megismerte David E. Kelley-t, akivel azóta is együtt vannak. A párnak született egy közös fia is, Pfeiffer azonban gyakran elmondja: mindkét gyerekét egyformán szereti és a lánya tette őt anyává. 


Forrás:

A színésznőről köztudott, hogy még 2012-ben fogadott örökbe egy Jackson nevű kisfiút, 2015-ben pedig egy August nevű kislányt, akik mindketten Afrikából származnak. Theron néhány évvel ezelőtt így beszélt az örökbefogadásról: „Anyám nemrég talált egy levelet, amit még nyolcéves koromban írtam, és amiben ez állt: Kérlek, vigyél el egy árvaházba, hogy örökbe fogadhassak egy babát. Szóval, azt hiszem, tényleg itt volt már az ideje, hogy meglépjem!”


Forrás:

A szexis színésznő életébe is sok sikertelen próbálkozás és több vetélés követően érkezett meg az első fia, akit még a férjével fogadtak örökbe, majd a válás után még két fiúval bővült a család. Úgy tűnik, ahogy Diane Keaton-nek, neki sem hiányzik, hogy férfi legyen mellette, láthatóan boldog és kiegyensúlyozott fogadott gyermekei társaságában.


Forrás:

Emma és a férje 2006-ban egy akkor 16 éves ruandai menekültet fogadtak be, mivel Tindyt vissza akarták toloncolni oda, ahol az egész családját lemészárolták. Ma már a brit színésznőt hívja anyának, és a történetüket többször is megosztották korábban. A színésznő és Tindy kapcsolata barátságnak indult, de olyannyira közel kerültek egymáshoz, hogy egy idő után úgy érezték, egy családhoz tartoznak, így nem is volt kérdéses az örökbefogadás.


Forrás:

Madonna hat gyereke közül négyen örökbefogadás útján kerültek az énekesnő családjába. Lourdes és Rocco mellé az énekesnő 2006-ban fogadta örökbe fiát, David Banda Mwale-t, 2009-ben lányát, Chifundo Mercy Jamest, majd 2017-ben egy ikerpárt, Stela-t és Estere-t. 2019-ben egy Vogue-nak adott interjúban Madonna azt mesélte, hogy David fiával hasonlítanak a legjobban egymásra.

„Nagyon tudatos és elszánt. Biztos vagyok benne, hogy ezeket az alaptulajdonságokat tőlem kapta. Több a közös DNS-ünk, mint a vér szerinti gyerekeimmel.”


Forrás: Törőcsik Mariról csak kevesen tudják, hogy férjével (Maár Gyulával) a hetvenes években örökbe fogadott egy vietnámi kisfiút, Sont. A házaspárnak 1973-ban született meg saját gyermeke, Teréz. Bár nem tervezték, az örökbefogadás mellett döntöttek, úgy megérintette őket egy történet, amely a vietnami háborúról szólt. Sonra egy amerikai börtönben találtak rá legyengülve, ezután került árvaházba. A korát sem tudta senki, csak később, egy orvosi vizsgálat során derült ki, 6 éves lehetett, amikor Magyarországra érkezett. Noha nagyon szépen beilleszkedett, felnőttként úgy döntött, hazatér.
Forrás:

Miklósa Erika és férje, Zsolt nagyon vágytak egy saját gyermekre, ám ez az álmuk hagyományos módon nem valósulhatott meg. Ekkor döntöttek az örökbefogadás mellett, kislányukat Bíborkának hívják.

"Rengeteget változtam, amióta örökbe fogadtuk a kislányunkat. Azóta ő lett a legfontosabb, és úgy érzem hozott még valamit az életembe: sokkal fontosabb lett számomra a család, még a távolabbi rokonok is. Ezért is döntöttünk úgy Zsolttal, hogy örökbe fogadunk még egy gyereket. Hat hónapos és hároméves kor közötti lesz a második csöppség, így adtuk be a papírokat." - mesélte Erika egy interjúban.


Forrás:

Vujity Tvrtko 2015-ben költöztette magához az akkor 14 éves Grétit, hogy megadhassa neki azt, amit a szülei sajnos nem tudtak. Azóta három fiút és egy lányt nevelnek a feleségével.

"Gréti szülei Debrecenben élnek, ott látta meg őt kosarazni a feleségem, aki azt mondta, jaj, de jó lenne ez a lány a csapatába. Elhívta Grétit hozzánk és aztán itt ragadt. Gyöngyi ötlete volt, hogy Gréti költözzön hozzánk" - nyilatkozta akkor a Story magazinnak.