Galéria

6 dolog, amit a sport tesz a testeddel és a lelkeddel

Forrás:

Mivel a mozgás serkenti a vérkeringést, ez minden szervedre pozitív hatással van, szóval az intim területeidre is. Ennek köszönhetően meglehet, hogy gyakrabban vágysz majd egy kis hancúrra a pároddal.


Forrás:

Oké, van egy-két mellékhatása is a sportnak, mint például azok a kellemetlen kis piros pattanások, amik a válladon, hátadon, esetleg derekadon jöhetnek ki az izzadság és a ruha dörzsölődése miatt. Ügyelj ezért arra, hogy minél bőrbarátabb szerkóban mozogj és minden alkalommal tusolj le.


Forrás:

Alvásproblémákkal küzdesz? Nem tudod esténként kiüríteni az elmédből a szorongató gondolatokat? Nos, erre a problémára az egyik legszuperebb megoldás, ha elkezdesz sportolni. Azt fogod észrevenni, hogy fokozatosan egyre nyugodtabb vagy már napközben is, este pedig könnyedén álomba merülsz.


Forrás:

Nagyon figyelj oda, mikor teremtesz időt a mozgásra, ugyanis már több tudományos kutatás bizonyította, a lefekvést megelőző órákban nem a legjobb dolog. A sport annyira élénkít, hogy nem bírsz majd elaludni.


Forrás:

Ha nem vagy egy nagy sportember, akkor talán még soha nem tapasztaltad meg, hogy az edzés örömétől „be lehet állni”. Persze nem úgy, mint az alkoholtól vagy a tudatmódosítószerektől, ez egy egészséges és szuper dolog. Egyszerűen azt érzed majd, hogy minden rendben és nincs számodra lehetetlen.


Forrás:

Amikor edzel, az agyad szinte azonnal magasabb szintű működésre áll át, a mozgástól ugyanis meggyorsul a vérkeringés, ami serkenti az agyműködést. Emiatt veheted szinte azonnal észre, hogy sport közben és után elképesztően jól fog az agyad, bármire könnyedén fókuszálsz, a memóriád is remekel. Ez a jótékony hatás az oka annak is, hogy a pszichológusok gyakran javasolják motiválatlan, depressziós pácienseiknek, hogy mindennap menjenek el egy kiadós sétára.