Galéria

Hírességek, akik titokban jótékonykodnak

Forrás: Amerikai kedvence, Taylor Swift is fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást. Az énekesnő kampányt indított a gyerekek védelméért az online térben. Emellett az UNICEF, a Vörös Kereszt és a Children in Need munkáját is segíti.
Forrás:

P Diddy, aki a New Yorki Harlemben nőtt fel jól tudja, hogy mennyivel nehezebb elindulnia az életben annak, aki rossz környékre születik. A rapper pont ezért hozta létre a Capital Preparatory Charter Schoolt. Az iskola célja, hogy minőségi oktatást biztosítson a harlemi hátrányos helyzetű gyerekeknek. 

 

 


Forrás:

Nicki Minajról 2017-ben derült ki, hogy már sok-sok éve támogat egy kis Indiai falut. Az énekesnő nem akarta nagy dobra verni amit csinál, pedig az ő támogatásával jutott a település tiszta ivóvízhez, a gyerekek megfelelő oktatásban részesülhetnek és még egy számítógép-center is épült.

 


Forrás: Mel Gibsont nem csak az akciófilmek érdeklik, a színész számára fontos a jótékonykodás. Gibson 10 millió dollárral támogatott olyan korházakat, ahol súlyosbeteg gyerekeket kezelnek. Emellett más gyerekvédelemmel foglalkozó szervezeteket is támogat.
Forrás: Miley Cyrusról legtöbbször valamilyen balhé miatt olvashatunk, pedig a Disney sztárból lett énekesnő sokkal fontosabb dolgokat is csinál. Cyrus rengeteget jótékonykodik, magát is aktivistának tartja és a legkülönbözőbb szervezeteket támogatja adományokkal. Cyrus többek között a Vörös Keresztet és a City of Hope-ot támogatja, de aktív állatvédő és kiáll az LMBTQ közösségért is.

 

 


Forrás: A Dél-Afrikai Köztársaságból származó Charlize Theron saját alapítványt hozott létre, ami az Afrikában élő hátrányos helyzetű fiatalokon segít. A Vörös Keresztet és az Oxfamot is aktívan támogatja.

 

 


Forrás: 2018-ban az egész világot megrázta a fiatal DJ tragikus halála. Avicii egy 2013-as interjúban mutatta meg, hogy mit gondol a jótékonykodásról:„Amikor elkezdtem sok pénzt keresni, rájöttem, hogy nincs is rá szükségem. Amikor ennyi pénzed van, amire nincs szükséged a legértelmesebb, a legemberibb és legegyértelműbb dolog amit tehetsz, hogy visszaadod a rászorulóknak”. Halála után nem sokkal kiderült, hogy a fiatal zenész milliókkal támogatta a Feeding Amerikát és a Radiohjälpen svéd szervezetet.

 


Forrás: Scarlett Johansson évekig volt az Oxfam nagykövete, 2007-ben az Oscar gála helyett a szervezettel Indiába és Sri Lankába utazott. A színésznő a Katrina hurrikán pusztítása után az ételosztásban segített, 2008-ban pedig Ruandába ment, hogy felhívja a figyelmet az ottani AIDS fertőzöttek helyzetére.