Galéria

8 dolog történt a Harry Potter forgatása alatt, amiről kevesen tudtak

Forrás: A forgatás során Mike Newell rendező a Fredet és George-ot játszó színészeket úgy akarta motiválni, hogy maga mutatta meg, hogyan és mit kéne csinálniuk a seprűn. Ez azonban csúnya véget ért, mivel a rendező ennek következtében eltörte néhány bordáját annyira kifacsarta magát.
Forrás: A könyvben Hermione báli ruhája kék színű. A filmben azonban rózsaszín ruhát visel. Ez nagy vitákat váltott ki, mivel a rajongók azt akarták, hogy az estélyi hű maradjon az eredeti történethez. A jelmeztervező azt a választ adta a rajongóknak, hogy a rózsaszín jobban illik Emma Watsonhoz, mint a kék.
Forrás: A néhai Alan Rickman úgy emlékezett vissza egy interjúban, hogy fekete kontaktlencsét kellett viselnie ahhoz, hogy hiteles legyen a szigorú professzor szerepében. Mike Newell  rendező egy alkalommal megdicsérte Alan szemeinek árnyalatát, nem tudván, hogy nem is valódiak. A színész ezután elővette az egyik lencséjét, hogy mindig más-más színűnek lássa a szemeit, ezzel is megtréfálva a rendezőt.
Forrás: Emma elárulta, hogy volt néhány kínos pillanata a Harry Potter-franchise forgatása közben, köztük az a jelenet, amelyben le kellett sétálnia a lépcsőn a báli ruhájában. Bár látszólag könnyűnek tűnt, annyi instrukciót kapott, hogy a végén sikerült leesnie a lépcsőn.
Forrás: Kiderült, hogy a színészek otthonról vitték a forgatásra az igazi házi feladatukat az osztálytermi jelenetekhez. Oliver Phelps, a George Weasleyt alakító színész így emlékezett vissza: „A nagyteremben található füzetekben tulajdonképpen a saját iskolai feladatainkat csináltuk, mégpedig a hitelesség érdekében.”
Forrás: A sokak számára emlékezetes víz alatt készült jelenet ára az volt, hogy Daniel két fülgyulladást is kapott. Amikor egy interjúban a legnagyobb kihívást jelentő jelenetről kérdezték, így válaszolt: „A víz alatti forgatás. Hat hónapot edzettem rá. Szóba került, hogy valaki más csinálja, és rárakják az arcomat. Ez szemétségnek tűnt számomra. Örülök, hogy megcsináltam – a két fülgyulladás ellenére. A nagy fájdalomnak köszönhetően most enyém a legmenőbb jelenet!"
Forrás: Henry nemcsak Cedric Diggory szerepére jelentkezett a Harry Potter és a Tűz Serlege című filmben, de a rajongók annyira szerették volna, hogy ő játssza el., hogy még egy petíciót is benyújtottak. Végül Robert Pattinsonhoz került ki győztesen.
Forrás: A Harry homlokán lévő sebhelyet a stáb körülbelül 5600 alkalommal készítette el a sorozat során. Még a Harry-t alakító színész, Daniel Radcliffe is megcsinálta néhányszor.