Galéria

15 érdekesség a Mackótestvér című rajzfilmről

Forrás: A főszereplő fiatal inuit fiú, Kenai eredetileg egy idősebb medvét kapott volna maga mellé, aki segített volna neki eljutni a céljához, és útjuk során, amolyan nagy testvér szerepet kapott volna, ám a sztori nem sikerült úgy, ahogy a készítők megálmodták és végül lecserélték a végleges Kodára. Az idősebb medve karakter, eredeti nevén Grizz, végül néhány változtatással mégis bekerült a filmbe, és a Tug nevet kapta, akivel Koda és Kenai a lazacozásnál találkozik.
Forrás: A film felvezető jeleneteiben van egy kis csavar, ami biztosan a te figyelmedet is elkerülte. Amikor Denahi és Sitka halásznak, kiemelnek egy rakás halat a folyóból, Kenai viszont egy mamut hátán lovagolva kettészakítja a ponyvát. A szanaszét repkedő megmenekült lazacok között egy pillanatra megjelenik egy bohóchal is. Ez sokak szerint azzal magyarázható, hogy a Némó nyomában című alkotást ugyanabban az évben, körülbelül egy hónappal később mutatták be, és a Disney a Pixarral együttműködve így készítette elő annak megjelenését.
Forrás: A film jelölve lett a 76. Academy Awardson a Legjobb animációs filmek kategóriájában, amit végül a Némó nyomában nyert el.
Forrás: A film első verziójában a középső testvér, Denahi nem létezett. Sitka és Kenai ketten voltak és édesapjukat ölte meg egy medve. A karakter neve Chilkoot lett volna. A sztorit azért változtatták meg, mert rájöttek, hogy túlságosan hasonlít az Oroszlánkirályra.
Forrás: Az átváltozás jelenetében megszólaló gyönyörű, egzotikus zene alaszkai inupiat nyelven van, amit egy bolgár női kórus énekel.
Forrás: Kenai karaktere már emberi alakjában is úgy lett tervezve, hogy egy medvére hasonlítson.
Forrás: Észak-Amerikának azon a területén sosem találtak olyan barlangrajzokat, amik a filmben megjelennek. Ezek az Európában talált, elég elterjedt és ismert rajzokról lettek mintázva.
Forrás: Kenai átváltozása után, az első képeken a színvilág sokkal tisztább és erősebb. A készítők ezzel utalnak arra, hogy a főszereplő innentől kezdve teljesen más szemszögből látja a világot.
Forrás: A szikla, ahol Kenai bosszút áll bátyjáért és medvévé változik, úgy lett megrajzolva, hogy egy medve fejére hasonlítson.
Forrás: Ha a már korábban említett Grizz benne maradt volna a filmben, a nagy lazacozásnál egy teljesen más dal csendült volna fel, aminek a "Halász dal" címet adták. Végül a karakterrel együtt ezt is lecserélték és így Phill Collins „Welcome” című dalát hallhatjuk.
Forrás: Byron Howard, Kenai megtervezője rendezte később a Zootropolist.
Forrás: A két jávorszarvas, a film német verziójában, a Benny és Björn (Bjorn) nevet kapta, az ABBA együttes két tagja után.
Forrás: Néhány karakter azokról a valódi helyekről lett elnevezve, ahol a sztori játszódik, például Kenai a Kenai Peninsula megyéről.
Forrás: Koda és Kenai egyik legjobb párbeszéde bizony a véletlen műve. Joaquin Phoenix, Kenai hangja elrontotta a szövegét, amikor Kenai Koda egyik barátjáról beszél. Tappancs helyett Talpast mondott (magyar fordításban), és így született meg Koda válasza is: "Először is, a neve Tappancs, és nem Talpas. Másodszor, nem toboz volt, hanem gesztenye, méghozzá nagyobb mint a dagi fejed."
Forrás: A film DVD kiadásában a felirat Sitkaként állítja be a narrátort, ám valójában Denahi meséli a történetet.