Galéria

6 alternatíva kávé helyett, ami legalább annyira felpörget, mint a koffein

Forrás:

Arról már biztosan hallottál, hogy a fekete tea és a zöld tea is élénkítő hatással van az elmére, de tudtad, hogy a borsmenta tea is fokozza a szellemi képességet annak ellenére, hogy koffeinmentes? Nemcsak az íze, az illata is ezt a hatást éri el, így ha épp nincs időd teázni, akkor akár illóolajként is bevetheted.


Forrás:

A citromlével ízesített víz a kávé gyengébb alternatívája, az illata és az íze is hat az energiaszintre, sőt még a stresszszintet is csökkenti kálium- és B-vitamintartalma miatt. Ráadásul a benne található C-vitamin még a vas feldolgozásában is segít: ugyanis vashiány esetén gyorsan fellép a fáradtságérzés.


Forrás:

Az aranytejként is ismert „csodatej” Indiából származik és hagyományosan használt Ayurvéda italnak számít. Rengeteg receptet találsz a neten azzal kapcsolatban, hogy hogyan is kell elkészíteni, ha pedig még fahéjjal és gyömbérrel is feldobod, akkor igazi élénkítő italt kapsz végeredményben. A kurkuma egyébként javítja a hangulatot, éberséget okoz, ráadásul gyulladáscsökkentő is.


Forrás:

Bár ez a por is tartalmaz koffeint, de még mindig kevesebbet, mint egy nagy adag kávé, emellett pedig kevésbé savas. A benne található L-theanine ráadásul a stresszszintet is csökkenti.


Forrás:

Ganoderma vagy pecsétviaszgomba néven is ismerik, a lényeg ugyanaz, a távol-keleti gyógyászat hagyományos alapanyaga, ami megküzd a fáradtsággal, segít ellenállni a stressznek és segít a koncentrálásban.


Forrás:

A karobként vagy szentjánoskenyérként ismert gyógynövény rengeteg jótékony hatással rendelkezik, alacsony a kalóriatartalma, magas a tápanyagtartalma és még csoki helyett is szuper alternatíva lehet. Nemcsak élénkít, de segít a vércukorszint szabályozásában és az emésztésben.