Galéria

8 tipp, hogy jobban működjön a kommunikáció a házasságodban

Forrás: Őszintén mond meg neki, mire vágysz. Azt szeretnéd, hogy többet beszélgessen veled? Azért, hogy te többet beszélhess, vagy tényleg érdekel az is, amit mondani szeretne? Vagy úgy érzed, amikor meghallgat, valójában nem is figyel oda rád igazán? Önts tiszta vizet a pohárba.
Forrás:

Ha nem beszéltek, az lehet a félelem jele is. Lehetséges, hogy a férjed azért nem mer kimondani bizonyos dolgokat, mert attól tart, hogy csak kiforgatod a szavait? Nagyon fontos, hogy teremts olyan légkört, hogy ne kelljen azon spekulálnia, mit beszélhet meg veled teljesen őszintén - anélkül, hogy például vérig sértődsz.


Forrás:

Tanuljátok meg egymás szeretetnyelvét és ne féljetek használni is azt.


Forrás:

De ne úgy, hogy közben alig várod,  befejezze már végre a mondókáját. Ne türelmetlenkedj, ne szakítsd félbe – legalábbis ha azt akarod, hogy máskor is legyen kedve beszélgetni veled, mesélni neked.


Forrás:

Ne csak eldöntendő kérdésekkel sorozd meg, amire az igen-nem válaszokon kívül mást nem is nagyon kaphatsz. Ha valódi kommunikációt szeretnél, ha beszélgetést akarsz beindítani, akkor célszerű másként fogalmaznod.


Forrás:

Ha jót akarsz, a keményebb témákkal nem akkor hozakodsz elő, amikor például mindketten holtfáradtak vagytok.


Forrás:

Ne várd el tőle, hogy kitalálja a gondolataidat, hiszen te sem vagy rá képes; fordítva. Semmi értelme a „tudnia kellett volna” típusú mondatoknak; ráadásul tisztességtelen ezt úgy elvárnod tőle, ha nem is igazán kommunikálod felé a vágyaidat.


Forrás:

Végül, de nem utolsó sorban, bánj úgy vele; ahogy te szeretnéd, hogy ő viselkedjen veled.