Galéria

Sztárok, akik bevallották, hogyan hatott rájuk, hogy meztelenül kellett forgatniuk

Forrás: Az Armchair Expert podcast egyik epizódjában Emilia Clarke arról beszélt, amikor a Trónok harca első évadaiban le kellett vennie a ruháit. „Sokkal jobban értek [most] ahhoz, hogy miben érzem magam kényelmesen, és mit csináljak jól...Volt már olyan komoly veszekedésem a forgatáson, amikor azt mondtam: „Nem, a lepedő fent marad”, amire sokszor kaptam azt a választ, hogy csalódást fogok okozni a rajongóknak. Ilyenkor szívem szerint azt mondtam volna, hogy: b...meg."
Emilia ma már nem tartja okos dolognak, ha mások véleménye miatt dönt így egy színész.
Forrás: Sokan hihetnénk azt, hogy egy férfi színészt kicsit sem zavar, ha ruha nélkül látja a világ vagy a testéről beszélnek, ám az Alkonyat sztárja ezt másképp gondolja. Bár az említett filmben játszott szerepével vált híressé –  szívtipró imidzse nem mindig tette boldoggá a színészt. 2009-ben azt mondta az Aceshowbiz.com-nak, hogy a félmeztelen felvételek elveszik a figyelmet a teljesítményéről. „Keményen dolgoztam, hogy formába kerüljek erre a szerepre. A motivációm a film és a rajongók voltak, de nem akarok csak egy testként ismertté válni. Ha választanom kellene, soha többé nem venném le az ingem egy filmben."
Forrás: Halle Berry félmeztelenül mutatta meg magát a 2001-es Kardhal című filmben, de nem sokkal ezután ezt nyilatkozta a Cinema.com-nak: „Szerintem nincs szükség a meztelenségre. Szerintem minden filmet elkészíthetsz enélkül, nem kell mindent megmutatni, és ez rendben van. Szerintem ez a te döntésed.” Hozzátette, hogy szerinte merész döntés volt a részéről, hogy nem hagyta meztelenre vetkőztetni magát. És ezzel is nagy elismerést szerzett, ugyanis ő lett a lány, aki nem alkuképes.
Forrás: 2006-ban Mirren azt mondta a CBS News-nak, hogy „gátlástalannak tűnhetek, de higgyék el, nem vagyok az. Mindig is problémáim voltak a meztelenséggel. Sőt, utáltam.” Ez akkoriban meglepő lehetett, mivel Mirren több filmben is meztelenül szerepelt. Ilyen volt például a Caligula, a Calendar Girls és a The Roman Spring of Mrs. Stone. „Soha nem volt kényelmes dolog. soha nem élveztem. Ez mindig megalázó” – mondta Mirren. „Azért csináltam ezeket a jeleneteket, mert nem akartam amatőr lenni. Most viszont  megragadtam abban, hogy meztelen jeleneteket készítek.”
Forrás: úgy, hogy megválik a ruháitól, amit kicsit sem érez ma már helyénvalónak. Akkor még pályakezdő színésznő volt, a hírnév küszöbén állt, és úgy érezte csak így ismerhetik el:
„Bárcsak ne mutattam volna meg a testemből ennyit, de fiatal voltam, és tudtam, hogy van mit bizonyítanom.”
Forrás: Az Elemi ösztön című film kétség kívül megalapozta Sharon Stone világhírnevét, amelynek ominózus jelenetében szétteszi a lábát, ezzel pedig közszemlére téve a nemi szervét. Később azt a mondta a színésznő, hogy amikor moziban látta más emberekkel együtt, ledöbbent, de nem a jó értelemben:
"Amikor vége lett a jelenetnek bementem a mosdóba és felpofoztam a rendezőt."

A jelenet ugyanis úgy lett benne hagyva a filmben, hogy azt nem mutatták meg előtte a színésznőnek.
Forrás: 2003-ban ezt mondta a Parade Magazine-nak: „Nagyon sajnálom, hogy nem hallgattam a megérzésemre. Mostantól jobban fogok bízni benne. Néha a legjobb dolog, amit tehetsz, hogy nemet mondasz." Ezzel Portman meztelen jelenetére utalt a Hotel Chevalier című rövidfilmben, míg mások szerint egy kínzási jelenetről beszélt (szintén meztelenül) a Goya's Ghosts-ban. Véleménye szerint egy ilyen jelenethez nagyon érettnek és profinak kell lenni, ami akkor még nem volt.