Galéria

5 kegel gyakorlat, az elképesztő szexélményért

Forrás: A légzés is nagyon fontos a gyakorlat során. A lélegzet visszatartása nyomást gyakorol ugyanis a hólyagra és a medencefenékre, így megnehezíti az izmok  összehúzódását. Hogyan kell csinálni? Kezd fekve vagy egy kényelmes székben ülve. Lélegezz és lazíts. Lélegezz ki, húzd össze a medencéd, és tartsd meg az összehúzódást 5 másodpercig, majd lazíts 5 másodpercig. Ismételd meg 10-szer, illetve csináld ezt naponta 4-szer és fokozatosan növeld az időtartamot. Miután elsajátítottad a Kegel gyakorlatokat, nagyobb kihívást jelentő gyakorlatok végrehajtásával fejlesztheted a medencefenék erejét.
Forrás: Kezd azzal, hogy a hátadra fekszel és hajlított térddel, csípő szélességben egymástól helyezkedsz el. Lélegezd be a levegőt az orrodon keresztül, majd lélegezd ki a szádon át. Ezzel egyidejűleg végezd el a Kegelt, amely során emeld fel a csípődet a padlóról körülbelül 2-4 centire, majd tedd le. Lélegezz be és lazítsd el az izmaidat, majd lélegezz ki és ismételd meg. Végezd el 10-szer. Ezt hetente 3-5 alkalommal célszerű beépíteni a mindennapokba.
Forrás: Feküdj a hátadra hajlított térddel, mégpedig csípő szélességben egymástól. Lélegezz az orrodon keresztül, majd szájon keresztül ki, ezzel egyidejűleg pedig csinálj Kegelt. Emeld fel a jobb lábadat 90 fokig, majd lassan tedd vissza. Figyeld, hogy a medencéd ne mozogjon közben, amit váltakozva előre-hátra csinálj. Fontos, hogy nem kell szünetet tartani, amíg a láb fel van emelve, ennek lassú, de folyamatos mozgásnak kell lennie. Végezz 10 ismétlést mindkét lábaddal. Ezt hetente 3-5 alkalommal végezd el.
Forrás: Ül kényelmes helyzetbe, de akár le is feküdhetsz a földre. A gyakorlat lényege, hogy összehúzod a hüvely izmait, mintha vissza akarnád tartani a vizelési ingert. Szorítsd össze, majd engedd el. Ezt csinálhatod pár másodpercig, de akár több ideig is. A lényeg, hogy mindig növeljük egy kicsit az időtartamot.
Forrás: Állj egyenesen, jó testtartással. Nyisd szét a lábaidat úgy, hogy a lábak csípő szélességben álljanak egymástól. Először 5 másodpercig lélegezzen be, majd 5 másodpercig lélegezzen ki. Kilégzés közben végezzen egy Kegelt az izmok összehúzásával és tartásával. Lélegezz be és lazítsd el az izmaidat. Ismételd meg 10-szer egymás után.