Galéria

9 érv a meztelenül alvás mellett!

Forrás:

A pihentető alvás egyik ismérve a jól megválasztott hálószobai hőmérséklet. Ez 15 és 19 fok közé esik. Ha ennél hidegebb vagy melegebb van, a mély alvásfázis nem tud zavartalanul végbenni. Ismeretes továbbá az is, hogy testünk az alvásba merülés közben veszít hőmérsékletéből.  Ha meztelenül fekszünk be az ágyba, hamarabb kezdődik el testünk hőmérsékletcsökkenése, így gyorsabban alszunk is el. Meztelen alvás, gyorsabb elalvás, hosszabb alvásidő. A folyamat megvalósulásához csak egy jó meleg takaróra lesz szükséged.


Forrás:

Az előző diából kiderült, hogyha meztelenül bújunk ágyba, akkor gyorsabban is alszunk el. Tehát, ha gyorsabban alszunk el, akkor több időt tud pihenni a szervezet. És ha többet alszunk, akkor bőrünk regenerálódására is több idő marad. Hisz hallottátok már biztosan: a legjobb fiatalító kúra az alvás.


Forrás:

A meztelenül alvás segíti a hüvely egészségének javítását. Általa a gombás fertőzések is elkerülhetőek. A szorosan illeszkedő vagy az izzadt fehérnemű növelheti a hüvely gombás fertőzésének kialakulását, ivel a gomba meleg, nedves helyeken szeret szaporodni.

Függetlenül attól, hogy mit viselsz napközben, a meztelen alvás egyszerű módja annak, hogy kiszellőztess odalent, és megőrizd egészségedet.


Forrás:

Nem a nők az egyetlenek, akiknek hasznára válik, ha meztelenül alszanak. Egy 656 férfi bevonásával készült tanulmány összefüggést talált a szűk fehérnemű viselése és az alacsonyabb spermiumszám között. Azok a férfiak, akik arról számoltak be, hogy boxert viseltek, magasabb spermiumkoncentrációval és teljes spermiumszámmal rendelkeztek, mint azok, akik szűk fehérneműt viseltek.

A meztelenül alvás nagyszerű módja annak, hogy a heréket hűvösen és optimális hőmérsékleten tartsát az urak, így a spermiumok –ebből a szempontból- egészségesek maradnak.


Forrás:

Ha nem alszunk eleget éjszaka, fennállhat a cukorbetegség vagy a szívbetegség kialakulásának kockázata. Egy 6 évig tartó tanulmány során 1455 ember alvással kapcsolatos adatait vizsgálták meg.  Az összehasonlítások során összefüggést találtak az alacsonyabb alvási időtartam és a cukorbetegség fokozott kockázata között, mely további problémák kialaklásához vezethet, például szívbetegség kialakulásához.

Hgy jön ide a meztelen alvás? Ha meztelenül alszol, jobb lesz az alvásminőséged és csökkented a fenti problémák kialakulásának lehetőségét.


Forrás:

A meztelenül alvás nagyszerű módja annak, hogy kapcsolatba kerülj testeddel, ezáltal növelheted önbecsülésedet. Egy tanulmány kimutatta, hogy a meztelenül eltöltött idő javította az önbecsülést és az általános testképet, ami határozottan nyereség, ha önszeretetről van szó .


Forrás:

A szex a kapcsolat fontos része, aminek ismétlésszámán a meztelenül alvás nagyot dobhat. Egy tanulmány kiutatta, hogy a felnőttek közötti bőr-bőr érintkezés serkenti az oxitocin felszabadulását, mely fontos szerepet játszik a partnerek közötti kötődés kialakításában.

Ennél is job hír! Partnered érintése az egészségedre is jótékony hatással van – nem csak a kapcsolatodra –, és a meztelen alvás fantasztikus módja annak, hogy mindkét előnyt kihasználd.


Forrás:

Megint csak ehhez tudunk visszakanyarodni: a meztelenkedés következménye, hogy tested hamarabb kezd el közelíteni az ideális alacsonyabb, alvási testhőmérséklethez, ezzel többet leszel képes békésen aludni, persze ha a szoba hűmérséklete és a takaród vastagsága is megfelelő a pihentető alváshoz. Ha pedig kellő időt alszol zavartalanul, a tested is több időt tölt el feszültségmentes állapotban.


Forrás:

Azok, akik 5 órát vagy annál kevesebbet alszanak, hajlamosak a súlygyarapodásra, mondja egy amerikai tanulmány. Megfigyelték egy vizsgálat során, hogy azok az emberek, akik 19 fok és alatti hőmérsékletben aludtak, hosszabban és pihentetőbben aludtak, és estükben –a hidegebb hőmérséklet miatt a barna zsír aktiválása hatékonyabban ment végbe.