Galéria

5 jel, hogy mérgező kapcsolatban élsz önmagaddal

Forrás:

Mi az első reakciód, amikor hibázol a munkádban vagy kissé kínosan viselkedsz véletlenül egy társasági eseményen? Ha könnyen nevetsz a saját butaságodon és gyorsan tovább tudsz lépni, akkor egészséges a lelki világod, ha azonban mérgező kapcsolatban élsz önmagaddal, iszonyúan elítéled magad a fentiekhez hasonló helyzetekben.

„Amikor képtelen vagy magadnak még apróságokat is megbocsájtani, hajlamossá válsz arra, hogy benne rekedj az örök negativitásban” – mondta erről Stephanie Moir mentális egészséggel foglalkozó szaktanácsadó a Bustle című lap hasonló témájú cikkében.


Forrás:

Senki előtt nem titok, hogy egy egészséges személyiség képes az öngondoskodásra és arra törekszik, hogy megfelelő szokásokkal segítse elő a testi és a lelki egészségét. A be nem gyógyult sebek, traumák azonban az ellenkezőjét okozzák, a „nem vagyok elég jó” érzés miatt sokan önpusztításba kezdenek, túl sok alkoholt isznak, étkezi zavarok alakulnak ki náluk. Ráadásul ezekről a rossz szokásokról nem hajlandóak lemondani, tök okénak hiszik őket.


Forrás:

Itt megint az öngondoskodás egyfajta hiányáról van szó. Azok, akik mérgező kapcsolatban élnek magukkal, azt gondolják, teljesen fel kell áldozniuk önmagukat azért, hogy másoknak megfeleljenek. Így semmi erejük nem marad önmagukra, kiégnek, olyan dolgokra mondanak igent, amit a hátuk közepére sem kívánnak.


Forrás:

Volt már olyan, hogy azon kaptad magad, a belső monológod másról sem szól csak arról, mennyire nem vagy jó semmire és semmiben, mennyire csúnya és buta vagy, egy értéktelen ember, akit senki nem szeret? Ha a válaszod igen, akkor sajnos extrém alacsony az önbizalmad, ami szintén a mérgező énkapcsolat jellegzetes tünete.


Forrás:

Persze, hogy nagyon jól esik, amikor bókol egy idegen, vagy egycsaládtagod fejezi ki mennyire szeret, esetleg előléptetnek. Mindezek sokat tolnak felfelé az ember önbizalmán. Ha azonban semmi más nem hat rá, csak kívül keresed a pozitív megerősítést, azonnal el kell gondolkoznod a működéseden!