Galéria

Filmes és sorozatos főgonoszok, akikért a fél világ megőrült

Forrás: Amikor a második évadban betoppant a karakterek közé Klaus, rögtön el is tett láb alól pár fontos szereplőt. A férfi ki nem állhatta az emberiséget, és klasszikus gonosztevő szerepet szántak neki, azonban annyira megnyerő karizmával rendelkezett, hogy ennek ellenére rögtön megszerették a rajongók. Eredetileg csak egyetlen évadban játszott volna a színész, de végül a pozitív visszajelzések miatt saját spin-offot is kapott!
Forrás: Ki hitte volna, hogy az Odaátnak sikerül Lucifert egyszerre gonosz karakterként ábrázolni, és közben mégis megszerettetni a nézőkkel? Az őt alakító színésznek ez sikerült! A poénok, a kisugárzás és a karakter megformálása miatt Lucifert nem egyszer visszahozták az Odaátban.
Forrás: Negan kétség kívül az egyik leggonoszabb karakter volt a sorozatban (annak ellenére, hogy később ez változott). Mégis, a nézők nem feltétlenül azért szurkoltak, hogy valaki tegye már el láb alól, hanem egy kicsit azért is, hogy megússza, és még egy jó darabig láthassuk Jeffrey Dean Morgant ebben a szerepben.
Forrás: Népes rajongótábort gyűjtött magának a Buffy imádnivaló gonosza, Spike is. A sorozat egyik főszerelője volt, több, mint 100 epizódban tűnt fel, szarkasztikus humorát pedig nem lehetett nem imádni!
Forrás: Vicces belegondolni, hogy bár a Thor-filmek főhőse Thor, mégis legalább ugyanannyi rajongója van "ellenségének" és egyben adoptált testvérének, Lokinak is. Ő az a gonosz karakter, akinek egyszerűen muszáj szurkolnunk, mert bár sokszor tesz keresztbe a szuperhősöknek, azért mégis látszik, hogy helyén van a szíve. Legalábbis általában.
Forrás: Lex Luthort már számtalan színész eljátszhatta, mégis, az egyik legemlékezetesebb változat a Smallville-hez kötődik. Az itt megismert Lex ugyanis a szemünk előtt vált "gonosszá", és épp ezért nem tudtuk őt utálni sem.
Forrás: Érdekes dolog az, amikor van egy gonosz karakter, akit egyrészről ki nem állhatsz, másrészről viszont őszintén reméled, hogy még nem hal meg, hiszen akkor üresebb lenne a sorozat. Ilyen volt a Trónok harca Cersei-je is!
Forrás: Piton professzor esetében kicsit más a helyzet, már olyan szempontból, hogy a végén megértjük, mit miért csinált. De egészen addig ő volt az a gonosz karakter a sorozatban, akit mégis nagyon kedveltünk!
Forrás: Hasonló a helyzet Draco Malfoyjal is, aki már a legelső részektől kezdve Harry Potter ellensége volt, de volt valami a kisugárzásában, ami miatt minden rosszaságot megbocsátottunk neki!
Forrás: A Sherlock sorozat főgonoszát sem tudtuk kihagyni a listáról. Jim Moriarty karaktere ugyanis annyira hibátlanul volt megformázva, hogy miközben természetesen végig Sherlocknak szurkoltunk, imádtuk, ha épp Moriarty kapta meg a reflektorfényt!