Galéria

In Memoriam: 8+1 Harry Potter szereplő, akik a filmek óta elhunytak

Forrás: Alan Rickman, aki mind a nyolc Harry Potter-filmben tökéletesen keltette életre a mogorva bájital tanárt, Piton professzort, 69 évesen, 2016-ban hunyt el hasnyármirigyrákban. Pár hónapja derült ki, hogy több részes életrajzi könyvet írt, amelyek hamarosan kiadásra kerülnek.
Forrás: A színész 82 éves korában, 2023 szeptemberében hunyt el tüdőgyulladásban, nem sokkal születésnapja előtt. Az egész világ meggyászolta az ikonikus színészt, aki tökéletesen keltette életre Dumbledore professzort!
Forrás: Sokan talán nem is tudják (bár a legnagyobb fanok biztosan képben vannak), hogy az első két filmben Richard Harris alakította Dumbledore-t. A színész 2002-ben hunyt el, nem sokkal a második rész premierje után.
Forrás: Mindenki kedvenc karaktere 2 évvel ezelőtt, 2022-ben hunyt el. A halotti bizonyítványa szerint a halál okai cukorbetegség, szepszis (vérmérgezés), alsó légúti fertőzés és szívblokk, így egyértelmű, hogy a 72 éves Robbie már jó ideje küszködött sok-sok betegséggel.
Forrás:

A Vernon bácsit alakító zseniális színész 2013-ban hunyt el a szívműtétje szövődményei miatt. 65 éves volt. Halála pedig Daniel Radcliffet rázta meg a legjobban, ugyanis a színész volt a mentora és a legnagyobb támasza a forgatások alatt és után is.


Forrás:

Robert Hardy, a varázsvilág Mágiaügyi Miniszterét alakította több részben is. 2017-ben, 91 éves korában távozott az örök vadászmezőkre.


Forrás:

John Hurt 2017-ben 77 éves korában hunyt el, méghozzá hasnyálmirigyrákban. A színész Olivandert, a pálcakészítőt játszotta.


Forrás:

A színésznő alakította Draco hűvös, ám fiát annál jobban szerető édesanyját. Csak az utolsó 3 filmben tűnt fel, de igazán meggyőző alakítást nyújtott. Helen előző héten hunyt el, 52 évesen, mellrákban.


Forrás:

A színész mindössze 50 évesen vesztette életét, miután hőgutát kapott túrázás közben a kaliforniai Death Valley-ben. Állítólag Dave holttestét egy túrázó pár találta meg, a halott kém szerint pedig már 3-4 napja is halott lehetett, mire megtalálták a testét. Dave a színészet mellett harci sportokkal is foglalkozott.