Galéria

5 kérdés, amit válaszolj meg magadnak őszintén, mielőtt hazaviszel egy kutyát!

Forrás:

Az életed, a mindennapjaid mindenképpen meg fognak változni egy kutya érkezésével, hiszen, mint minden élőlénynek, úgy neki is szüksége lesz gondoskodásra, törődésre, minőségi időre a gazdájával. Lesz elegendő időd arra, hogy sétáltasd, hogy kiránduljatok, nem lesz túl sokat otthon magányosan, míg dolgozol?


Forrás:

Ha vannak a háztartásba gyerekek, nagyon jól jöhet számukra egy kutya, aki megtanítja őket arra, hogyan lehet szépen és jól bánni az állatokkal, gondoskodni róluk. Azok a gyerekek, akik kutya mellett nőnek fel, kevésbé hajlamosak az allergiákra, illetve ritkábban betegek. Arra azonban figyelned kell, hogy a kutya tisztelve legyen, ne hagyd, hogy „nyúzzák”.


Forrás:

Csak azért ne válassz egy nagytestű, göndör szőrű kutyát, mert imádod, ahogy kinéz. Gondolj bele, mennyi mindent kell beszerezned a szőre ápolásához vagy nézz rá előbb a kutyakozmetikusok áraira.


Forrás:

Olyan nincs, hogy befogadsz egy kutyát, de nem tanítod, fejleszted, szocializálod. Mindenképp nézz utána annak, hogyan lehetséges ebben segíteni neki. Térképezd fel a kutyaiskolákat, olvass a kutyanevelésről sok-sok cikket.


Forrás:

A legtöbb ember úgy érzi a kölyökkutya olyan, mint egy kisbaba, csak szőrös. De valójában nagyon nem ugyanarról a dologról van szó. A kiskutya egész éjjel vonyíthat, pisitócsákat hagyhat maga után, amik, ha nem vagy éppen egy türelmes típus, nehezen elviselhető dolgok lehetnek a számodra. Ha pedig így van, fontold meg egy felnőtt vagy idősebb kutya adoptálását.