Galéria

5 mítosz a szívbetegségekkel kapcsolatban

Forrás:

Bár már nem a kilencvenes években vagyunk, amikor mindenre ráírták, hogy „alacsony zsírtartalmú”, még a fagyasztott joghurtra és a kekszekre is, a mai napig erősen él a hit az emberekben arról, hogy a zsírok ártalmasak a szívnek. A gyorskajában és mirelit ételekben található transzzsírok valóban egészségtelenek, de a telítetlen zsírok nagyon is jót tesznek neki. Ezt a típust tartalmazzák a halételek, az olívaolaj, az avokádó, a dió, illetve bizonyos magvak.


Forrás:

Sokan azért kerülik a tojást, mert attól tartanak, az súlyosan megemelné a koleszterinszintjüket, ami ártana a szívüknek. Egy tudományos kísérlet azonban kimutatta, napi egy tojás egészséges, kicsit sem káros.


Forrás:

Vörös húst valóban nem szabad túl gyakran enni, azonban nem annyira ártalmas, mint hiszed. Egy kutatás szerint „csak” 3-7 százalékkal lesz magasabb a szívbetegség kialakulásának esélye, ha heti háromnál többször fogyasztod.


Forrás:

Milyen szép is lenne, ha elég lenne bekapnunk egy pirulát és többé már nem kellene „aggódnunk” az egészségünk miatt, azt és annyit ehetnénk, amennyit csak akarunk. Ez butaság, ha olyan szívproblémád van, amit az orvosod gyógyszerrel kezel, vedd komolyan és egyél egészségesen.


Forrás:

Az orvosok azt mesélik, sok olyan beteggel találkoznak, akik a szívbetegségük megállapítását követően azt gondolják, már minden mindegy, így nem változtatnak. Ha azonban egészségesen ennének, jelentősen csökkenthetnék a betegség romlásának tempóját, sőt, talán meg is gyógyulnának.