Galéria

Ez a 3 legokosabb kutyafajta a világon

Forrás:

Összességében a második legokosabb terelőkutya és a harmadik legintelligensebb eb Coren rangsora szerint. A magas szintű összpontosítás, az engedelmességre való képesség és védekező ösztöne miatt került az előkelő 3. helyre. A fajta egyik erőssége, hogy képes kiértékelni a helyzeteket és eldönteni, hogy miként cselekedjen. Nem véletlen, hogy a legtöbb rendőrkutya ebből a fajtából kerül ki.


Forrás:

A franciák egyik kedvenc kutyafajtáját elsősorban nagy odafigyelést igénylő szőre miatt ismerik legtöbben, azt már kevesen tudják csak, mennyire intelligens. Bár a filmekben is úgy látjuk őket ábrázolva, hogy előkelő helyeken élnek, valójában háború idején óriási segítséget nyújtottak, amikor katonáknak szállítottak ellátmányt a csatatéren. Mindez engedelmességet, kitartást, összpontosítást és megfelelő döntéshozatalt követelt meg tőlük. Ez a fajta ráadásul könnyen képezhető, gyorsan elsajátít mindent, amire tanítják.


Forrás:

Talán nem meglepő, hogy ez a kutya került az élre 131 kutyafajta közül. A border collie-t úgy tenyésztették ki, hogy ravasz és sportos legyen, erős munkamorállal rendelkezzen és szeressen az emberrel együtt dolgozni. Természetesen mindez azt eredményezte, hogy ez a fajta nagyon vágyik arra, hogy a gazdája mentálisan és fizikailag is megadja neki azt, amire szüksége van.


Forrás:

Egy 2022-es tanulmány is felmérte az egyes fajták intelligenciáját bizonyos feladatok elvégzése által és létrehozott egy listát, ami alapján kiderült, hogy a fajta csupán a második helyre került. Eszerint a lista szerint ugyanis a belga juhászkutya végzett az élen, ami Coren listáján a 14. helyen szerepel. Mindenesetre egy hihetetlenül hűséges, védelmező és rendkívül figyelmes társ, ami valószínűleg azért csúszott lejjebb a listán, mert meglehetősen ritka fajtáról beszélünk.