Galéria

Trükkök, amik éveket öregítenek: ezeket a szemsminkhibákat érdemes elkerülni

Forrás: Ha úgy véled, hogy ez a termék a fiatalabb megjelenése kulcsa, akkor érdemes újragondolni a dolgot, mert sajnos nem mindig képes azt a hatást adni, amit elsőre gondoltál.

„Érdemes kerülni a csillogó vagy fényes szemhéjpúdereket, ugyanis ezek könnyen beleragadhatnak az apróbb ráncokba. Ezáltal nemcsak a bőr öregedésének első jeleit hangsúlyozhatják még inkább ki, hanem a fényt is úgy verik vissza a ráncokról, hogy a szem duzzadtnak és úgymond formátlannak tűnhet" - mondja Jenny Patinkin sminkes.
Forrás: Általában azért alkalmazzák, hogy élénkebbé tegyék a tekintetet, azt viszont már kevesen tudják, hogy ez a technika egy kicsit idejétmúlt, és csillogó szemhéjfestékhez hasonlóan puffadt hatást kölcsönöz a szemeknek. A szakemberek szerint a saját bőrtónusunknál egy árnyalattal világosabb matt- vagy enyhén fényes szemfesték lehet az ideális a természetes megjelenés érdekében.
Forrás: Ha szeretnéd, hogy a reggel feltett szemhéjpúdered tartós maradjon, akkor mindenképpen szerezz be egy jó alapozót. Ez ugyanis kisimítja a szemhéjat, így csökkenti a smink elkenődésének az esélyét, ezen kettős együttes hatása pedig szintúgy nagyon jó trükk arra, hogy tényleg rejtve is maradjanak az apróbb ráncok.
Forrás: A felső és az alsó vízvonalra került sötét festék szűkíti a szemet, éppen ezért mindig érdemes jobban odafigyelned erre a technikára. Ha csak a szemedet szeretnéd kiemelni, akkor a szempillák tövébe húzz egy vékony kontúrt.

Az elkenődött smink ráadásul nem túl esztétikus a szemek alatt, hiszen képes szürke árnyékot vetni oda, ami pedig nem remélt "táskákkal" jár, ami ugye szintúgy jó pár évvel többnek mutathat a vas korodnál.