Galéria

Top 6 horrorfilm, aminek története a közösségi médiára épül

Forrás:

Az Unfriended (Ismerős törlése) című 2014-es alkotás egy igazi társadalom kritika az Y és Z generációnak, fűszerezve némi természetfeletti gonoszsággal. A főszereplő, Blaire laptop-képernyőjén végig követhetjük, ahogyan barátaival kommunikál, és ahogy a halott Laura profilja végül a fizikai létsíkon áll bosszút az ellene elkövetett lejáratás miatt, amely a halálba kergette őt. A film vége igazi véres mészárlás. A filmnek folytatása is készült 2019-ben, az Unfriended: Dark Web.


Forrás:

A Keresés egy nagyon ötletes film 2018-ból, ami szintén úgy varázsolja el a nézőt, hogy a tűéles vászon helyett a „képernyőn” követhetjük végig az eseményeket, egy lány rejtélyes eltűnését. A tinédzser apja nyomozásba kezd, és egyre nagyobb csavarok bontakoznak ki, miközben felmerül a kérdés, ki nem az, akinek mutatja magát?


Forrás:

A Kövess be már elérhető a Netflix kínálatában is. Ötvözi a social média horrorokat a Fűrész hagyományaival. Egy, a népszerűségért és követőkért mindenre hajlandó influencer végig közvetíti, ahogy egy hírhedt szabadulószobából akar kijutni. Viszont hamar rájön, hogy a kellékek nem is annyira kellékek, és a barátai a legdurvább körülmények között véreznek ki.


Forrás:

A 2012-es Smiley kapott hideget is, meleget is, de az tény, hogy a mészárlás nem marad el benne. Ashley megismeri a városi legendát, miszerint létezik egy sorozatgyilkos, akinek a neve Smiley, és az interneten keresztül lehet őt megidézni. A lánynak döntenie kell, hogy megőrül vagy pedig ő lesz Smiley következő áldozata.


Forrás:

A Friend Request hasonló az Unfriendedhez, de már nem egy chat programon át látjuk a történéséket, hanem szélesvásznon, a fő tengely pedig maga a Facebook. A történet főszereplője egy népszerű egyetemista lány, aki próbál összebarátkozni egy fura hallgatóval, akit mindenki kerül és cikiz. Hamarosan rájön, hogy a dolgoknak van alapja, és jobb lenne kerülnie a lányt, ezért törli és tiltja, ahogy az lenni szokott. Viszont a különc lány valószínűleg a fekete mágiában is jártas, mert megöli magát és visszajön, hogy bosszút álljon. A film sok helyen klisés, mégis folyamatosan fent tudja tartani a feszültséget.


Forrás: Egy igazi ínyenc horror azoknak, akik szeretik a hihető horror sztorikat. Az alkotás egy az egyben webkamerán keresztül lett felvéve és nagyszerűen mutatja be, hogyan teheti tönkre az internet az életünket, méghozzá a saját magunk által közzétett információk alapján.