Galéria

Legdurvább dolgok, amiket a fogorvosok láttak a páciensek szájában

Forrás:

"Egy kisfiú ült be a fogorvosi székbe, és nagyon félt, mert először járt fogorvosnál. A szülei elmagyarázták nekem, hogy a kezével sokat dörzsöli a szája egyik oldalát és nem tudják, mi lehet az oka. Amikor belenéztem a szájába, észrevettem, hogy az ínye nagyon megduzzadt. Jobban szemügyre vettem, és kukacokat találtam a sebben. Miután kitisztítottam a területet, megtanítottam őt és a családját a helyes fogápolásra."


Forrás:

"A gyökérkezelés elején elkezdtem kitisztítani a területet. A lepedék és az ételmaradék között valamilyen magot találtam az ínyben, és úgy tűnt, az el is kezdett kihajtani. Miután feltettem néhány kérdést a páciensnek, rájöttem, hogy ez egy paradicsommag volt…."


Forrás:

"Egy idős nő bejött, hogy megjavíttassa a műfogsorát. A műfogsorokat naponta ki kell venni és meg kell tisztítani, de nyilvánvaló volt, hogy ő hónapok óta nem vette ki a sajátját. A fertőzött íny és a rothadt étel szaga annyira bűzlött, hogy a fogászati asszisztensemnek el kellett mennie hányni."

 


Forrás:

"A legtöbb fogászati rémtörténetem egyetlen dolog miatt történik, ez pedig a hanyagság. Például a fogkő és a lepedék felhalmozódása [lehet] olyan súlyos, hogy hidat képez a fogak között (úgynevezett fogkőhíd). Láttam már olyan fogakat, amelyek egyszerűen kihullottak, mert miután a felhalmozódást eltávolították, nem volt semmi, ami a helyén tartotta volna őket."


Forrás:

"Az egyik páciensemnek akkora tályogja volt, hogy az egész fél állkapcsát érintette. Egy másik páciensemnek pedig akkora tályog képződött a szájában, hogy amikor azt ki akartam tisztítani és megbökdösten, az egész száját elöntötte a genny. Ez volt az egyik legundorítóbb tapasztalatom pályafutásom során."