Galéria

Öt étel, amit a fogorvos nem enne meg

Forrás:

Hiába imádod a popcornt, legyél óvatos ezzel a nasival! Egy fogorvos ugyanis elárulta, hogy rengeteg ember érkezik a rendelőjébe azért, mert a popcorn keményebb részébe harapva letört egy kisebb darabot a fogukból. Nem is beszélve a héjról, ami beleáll az ínybe, és komoly problémákat okozhat a fogak gyökerénél.
Forrás:

Fogorvosok szerint ez az étel is nagyon káros a fogakra nézve, hiszen nem elég, hogy kimondottan cukrosak, hanem az állaguk miatt könnyen beleragadnak a fogaid közé. Ez a cukros massza pedig rövidesen elkezdi károsítani a zománcot.
Forrás:

Meg fogsz lepődni, de ennél az édességnél nem is a csokoládébevonat az igazi mumus! Fogorvosok szerint sokkal nagyobb gondot okoz az, hogy a mazsola beleragad a fogaid közé, és elkezdi roncsolni a zománcot; a csoki már csak olaj a tűzre.
Forrás:

Igen, tudjuk, hogy imádod a grillezett húst, de ez sajnos nem minden esetben jó választás. A vörös, ragadós szósz ugyanis karamellizált cukrot tartalmaz, ami megtapad a fogaidon és elkezdi roncsolni azokat.
Forrás:

Azt gondolnánk, ezt a nasit nyugodtan lehet enni, de fogorvosok szerint közel sem ez a helyzet. Szerencsére már kapható cukormentes változat, így ez csak a kisebb gond; a nagyobb az, hogy sokszor olyan kemény darabok is lehetnek benne, amelyek miatt letörhet egy-egy darab a fogadból.