Galéria

4 mentális egészség tipp kirúgás esetére

Forrás:

„Először is szeretném elmondani, hogy a kirúgás egy hihetetlenül stresszes élmény, ami hatással van a mentális egészségünkre” – kezdte Dr. Patel-Dunn. „Nagyon fontos, hogy elismerj, felismerj és értékelj minden érzést, ami emiatt feljön benned, ne fojtsd el, tudd, hogy nem vagy egyedül” – mondta. Warren hozzátette, ilyenkor emlékeztesd magad arra, hogy a kirúgás semmit nem mond el rólad vagy az értékedről.


Forrás:

„Egy ilyen esemény többféle módon is hatással van az életünkre például szétesik az addigi rutinunk. Ne aggódj emiatt sem, hagyj magadnak egy kis időt a lazulásra” – tanácsolja Dr. Patel-Dunn. A pszichiáter hozzátette, hogy egy kirúgás után is nagyon fontos, hogy időben lefeküdj aludni, egészségesen egyél és rendszeresen mozogj, szeresd magad!


Forrás:

Warren tapasztalatai szerint egy frissen kirúgott ember elméje milliónyi irányba csapong a sokktól, ami nem éppen hasznos dolog. Szerinte érdemes kerülni a végletes gondolkodást, szóval soha eszedbe se jusson olyan mondani magadnak, hogy: „Soha nem lesz új munkám!”


Forrás:

Mindkét szakember egyetértett abban, hogy egy ilyen helyzetben a legjobb, amit tehetsz, ha azokhoz fordulsz, akik mindenkinél jobban szeretnek. Tölts minél több időt a szüleiddel, a testvéreddel, a barátaiddal, a pároddal, mondd el, mi zajlik benned!