Galéria

Hangolódjunk: íme a TOP10-es Disney szerelmes dalok listája

Forrás: Az Aranyhaj egy remek mozi, vicces karakterekkel, és kiváló zenékkel, természetesen itt sem maradhatott el a szerelmi szál, így gazdagodtunk egy szerelmes nótával is, mely a tizedik helyezést érte nálunk.
Forrás: Klasszikus sztori, a dzsungelben nevelkedett „majomember” és a tudós lányának románca, amit meg is énekeltek, egészen a kilencedik helyig jutott a listán. Bár a dal a mesében nem kifejezetten a szerelmi szálhoz kapcsolódik, azért valljuk be: megremegne a térdünk, ha a szerelmünk suttogná a fülünkbe. 

Nehéz volt eldönteni, hogy a Kovács Ákos által megénekelt magyar dalt, vagy az eredeti Phil Collins nótát tegyük be ebbe a galériába.

Neked melyik áll közelebb a szívedhez?
Forrás:

Egy irgalmatlan nagy sláger, melyet unásig hallgatott az egész világ, mégis a mai napig üvölti mindenki az autóban, ha nem utazik vele senki.


Forrás: Sebastian a rák egy meglehetősen szórakoztató szereplője volt a filmnek, és a Ringat a víz mellett hozzá kötődik ez a szerelmes nóta is, mellyel a két teszetosza szerelmest próbálja egymáshoz édesgetni. Vicces megközelítése a szerelmes daloknak.
Forrás: A másik kevésbe gejl szerelmes dalt a Bűbáj hozta el. Ez élőszereplős történet, néhol átmegy animációba, de mosolyogtatóan romantikus történet, minden pontosan úgy adagolva, hogy semmi ne legyen túl sok. A dal is remek a karibi lüktetéssel és a koreográfia is pompás.
Forrás: A könnyedebb hangvételű évődős dalokra újabb példa az ötödik helyezett a kasszasiker Jégvarázsból. Ebben a filmben minden dal telitalálat, és a remek magyar fordításnak hála mi is ízelítőt kaphatunk a készítők friss észjárásából.
Forrás: Nyilván nem lehet kihagyni ezt a dalt sem a listáról, ahogy Aladdin és Jázmin a repülőszőnyegen kémlelik a távolt és egy új világról fantáziálnak. Szerencsére nem csak belső merengésről van szó, hanem hangot is adnak neki.
Forrás: Igen, az Oroszlánkirály duplázik, és bevalljuk, ez a dal  kilóg a listából, hiszen nem egy romantikus dalról van szó. Az élet szeretete nem a klasszikus szerelem, de ahogy Timon és Pumba filozofál az életről, nem lehet nem beleszeretni a dalba. Ugye Te is imádod?
Forrás: Nekem személyes kötődésem is van ehhez a dalhoz, így nem volt kérdés, hogy dobogós helyezést fog elérni. Van új változat Ariana Grandeval és John Legend-del, de ha valami igazán meghatót akartok hangorkán helyett, akkor nézzétek meg az Angela Lansbury féle élő változatot. Aki látta a mesét, szerintem jobban fogja értékelni.
Forrás: Ez a film sok mindent megtanít felnőttnek és gyereknek az elmúlásról, elengedésről és az emlékek ápolásáról, azaz arról a szeretetről, amit a másik felé már nem tudunk megmutatni, ezért is olyan különleges. Ráadásul a dalnak ez az a változata, ahol a kis Miguel a nagyinak énekel és ha ott nem lábad könnybe a szemed, akkor egy robot vagy.