Galéria

4 dolog, amit Kate Hudson reggeli rutinjából tanultam

Forrás:

Kate a The Chalkboard magazinnak mesélt korábban arról, hogy milyen számára az ideális napindítás. Mint mondja, akkor indulnak a legjobban a reggelei, ha sportolhat. Persze van, hogy nehezebben veszi rá magát arra, hogy mozogjon, ezért a következő trükköt veti be: felébredve azonnal edzős cuccba bújik, és sokkal motiváltabb lesz. Hogy milyen mozgásformát követ, az az Instájáról is kiderül: gyakran jógázik, táncol, de a piláteszt sem veti meg. Attól függően, milyen kedve van, választ ezek közül. 

Kate-hez hasonlóan egy hétig minden reggel más-más mozgásformát választottam, és mindig 30-45 percig edzettem. Nehezen vettem rá magam, ugyanis én inkább a munka utáni edzés híve vagyok, az egész napos gép előtt ülés után ugyanis sokkal jobban esik egy kicsit mozogni. A harmadik napon azt éreztem, hogy legszívesebben abbahagynám az egészet és szundiznék még egy kicsit, de amint átestem a holtponon, sokkal energikusabbak lettek a reggeleim, ráadásul ébredés után így nem a munkán járt azonnal az eszem, hanem azon, hogy jól érezzem magam a bőrömben.


Forrás:

Egyáltalán nem meglepő, hogy Kate nem kávéval indítja be reggel az emésztését (mint ahogy én). Helyette zeller dzsúszt készít és citromos vizet iszik, amire leküld egy adag smoothie-t is.

A citromos vízzel semmi bajom sincs, rengeteg híresség választja ezt az italt reggelente, a kellemes íze miatt én is szeretem. A zellert viszont sosem szerettem, és bárhogy is próbáltam magamba erőltetni, egyszerűen nem ízlett. Márpedig annak semmi értelme sincs, ha olyasmit erőltetünk, ami nem esik jól. A smoothie-t meghagytam az edzések végére, előtte viszont leküldtem néhány deciz a vízből. Nehéz volt megállni, hogy ne kávéval indítsam a reggelt, de néhány napon belül megszoktam és már nem hiányzott. Egy hét után az arcbőröm állapota is javult a rengeteg egészséges folyadéktól.


Forrás:

A színésznő az Allure magazinban korábban elmondta, hogy tiszta vízzel mos reggelente arcot, de úgy gondolja, a szépség belülről fakad és ami neki működik, az nem biztos, hogy másoknak is bejön. „Hiszem, hogy a szépség az ételnél kezdődik, amit megeszel... Számomra a szépség arról szól, hogy hogyan érzem magam. Mit csinálunk az életben, amitől jól érezzük magunkat?” – teszi fel a kérdést Kate, aki reggelente néha arcmaszkkal ébreszti fel a bőrét. Azt mondja, ebben az énidő a legjobb, vagyis az, hogy egy kicsit magára figyelhet, befelé fordulhat. 

A színésznőhöz hasonlóan én sem szoktam semmilyen arclemosót használni reggelente, csupán vízzel mosok arcot, így ebből a szempontból nem történt nagy változás a beauty rutinomat illetően. Az egy hét alatt kétszer egy-egy arcmaszkot is feldobtam, ami plusz 15 percet adott a reggeli rutinomhoz és ahhoz, hogy az edzés után pihenjek egy kicsit.


Forrás:

A színésznő nemcsak edzeni és vizet inni szokott reggelente, de megesik, hogy meditál vagy, ha olyan hangulata van, jazz zenét hallgat, miközben készülődik. Előbbinek a technikáját a The Core-on már megosztotta: kiderült, hogy 10 percen keresztül egy adott színt képzel maga elé csukott szemmel, és hagyja, hogy gondolatok cikázzanak a fejében.

Sosem tudtam, hogyan kell helyesen meditálni, de Kate technikája rávilágított arra, hogy talán nincs is helyes módja, csupán az a lényeg, hogy egy kicsit elmerüljünk magunkban. A héten háromszor iktattam be reggel a 10 perces meditációt, a többi napon zenével próbáltam felrázni magam. Utóbbival egy kicsit jobban tudtam azonosulni. 

Mit tanultam? 

Nincs új a nap alatt, Kate reggeli rutinja pont olyan volt, amit bárki kipróbálhat otthon. Talán a kísérlet legnagyobb tanulsága az, hogy olyan dolgokat érdemes csinálni, amitől jól érezzük magunkat a bőrünkben. Bár az edzés az elején nehézkesen ment, a holtponton átesve nemcsak élvezni kezdtem a mozgást, de azóta minden reggel energikusabban indul és a nap végére sem fáradok el olyan könnyen, mint előtte.