Galéria

5 dolog, amiről eddig nem tudtad, mire való

Forrás:

Amennyiben nem vagy vízvezetékszerelő, biztosan sokat tűnődtél már azon, hogy mi az a lyuk a mosdókagylón a lefolyó és a csap között. Nos, ennek túlfolyó a becsületes neve, és ahogyan a név elárulta, arra való, hogy megakadályozza, hogy a kagyló teljesen megteljen vízzel és elöntse a fürdőszobádat.


Forrás:

Lehet, hogy manapság már nem fogyasztasz annyi nyalókát, de gyerekkorodban tuti imádtad. Emlékszel rá, hogy mindegyiken volt egy kis lyuk? Fogalmad sem volt, mi az oka, igaz? Röviden: a biztonság. Ha valaki, például egy kisgyermek véletlenül pálcikástul lenyelné a nyalókát, ezen a lyukon kapna levegőt addig is, míg a mentők kiérkeznek.


Forrás:

A legtöbb mai ember azt gondolja, a bojtocska a sapkán semmi egyéb, csak aranyos díszítés. Ez egyáltalán nem igaz, ez a hagyomány nagyon régre, egészen a viking társadalomig nyúlik vissza. Ők a bojtokkal kommunikálták társaik felé a rangjukat, a matrózok pedig sokszor azért viselték, hogy ne verjék be a fejüket a hajó alacsony mennyezetébe.


Forrás:

Évszázadokkal ezelőtt az aprópénzt aranyba és ezüstbe mártották, sokan pedig azzal próbáltak egy kis plusz vagyonra szert tenni, hogy ezt lecsiszolták róluk és eladták. Ezért alakult ki az a szokás, hogy az apró oldala recés, így azonnal látszik, ha valaki megcsiszolta.


Forrás:

Amikor a saját autódat vezeted és elmész a benzinkútra, biztosan nem jössz zavarba, ha megkérdezik, melyik oldalon van a tanksapka. Bérelt kocsinál azonban macerás és kellemetlen lehet, éppen ezért van a benzinmutatón egy nyíl, ami a helyes irányt mutatja.