Galéria

Ijesztő dolgot árul el rólad a születésed ideje

Forrás:

Dr. Kevin Leman pszichológus és A születési sorrend könyv szerzője szerint a ha a legidősebb gyermek úgy érzi, hogy nem felelt meg a szülei által támasztott, valószínűleg magas elvárásoknak, könnyen előfordulhat, hogy furcsán reagál és kisiklik az élete. Ők alapvetően nagyon-nagyon rosszul kezelik a kudarcot, és nehezen tudnak változtatni ezen. Amikor a dolgok nem terv szerint alakulnak (vagy amikor úgy érzik, hogy valaki csalódott bennük), akkor nagyon érzékenyen reagálnak, teljesen feladják, vagy kiszámíthatatlanná válik a viselkedésük. A maximalizmus elég hátborzongató tud lenni.


Forrás:

A középső gyerekek életének első, meghatározó szakaszát máris azzal tölti, hogy a legidősebb és a legfiatalabb gyerek közötti villámhárító szerepét tölti be. Ez okozhat számukra egy kis disszonanciát, de alkalmassá teszi őket arra, hogy gyorsan megtanulják a kommunikáció minden fortéját. A középső gyerek bármire rá tudja venni a barátait és ez hosszú távon is egy kifizetődő képesség, de arra nem árt ügyelni, hogy ne váljon félelmetes manipulátorrá.


Forrás:

Hát, nem örülök, hogy tőlünk kell megtudnod, de a BestPsychologyDegrees.com születési sorrendet vizsgáló tanulmánya szerint a legfiatalabb gyerekeknek csak körülbelül 53 százaléka marad hűséges a romantikus partneréhez - szemben a legidősebb gyerekek 65 százalékával és a középső gyerekek 80 százalékával. A számok nem hazudnak, de hidd el, van rá esély, hogy legyőzd ezt a rossz gyerekkori beidegződése. A tanulmány azt is megjegyzi, hogy sokszor a legfiatalabb gyerekek kapják a legkevesebb figyelmet, ezért folyamatosan törekednek rá, hogy lenyűgözzenek másokat. Ha pedig úgy érzik, a párjuk már nem rajong értük, hajlamosak keresni valaki mást, akit lenyűgözhetnek.


Forrás:

A pletykák igazak... és tagadhatatlanul hátborzongatóak. Az internet tele van iker telepátiáról szóló beszámolókkal, beleértve a külön élő ikreket, akik megmagyarázhatatlanul párhuzamos életet éltek, ikreket, akik ugyanazt a rémisztő álmot látták ugyanazon az éjszakán, és ikreket, akik képesek érezni egymás fizikai fájdalmát. Elismerjük, hogy ez szuper menő, de mi, akik nem vagyunk ikrek, egy kicsit ijesztőnek is találjuk.