Galéria

10 film, amiben a sminkesek és fodrászok pontatlanok voltak

Forrás:

Annak ellenére, hogy a film a 60-as években játszódik, a jelmezek és a főszereplők megjelenése sokkal jobban megfelel a 80-as évek trendjeink. Jennifer Grey szabadon hagyott, volumenben gazdag göndör fürtjei, és Patrick Swayze mullet frizkója csak később került fel a divattérképre.


Forrás: A film New Yorkban játszódik a 19. század végén, amikor még ezek a frizurák a kanyarban sem voltak, na meg a füstös szem és szájfény sem. A film mindezek ellenére igazi klasszikus, és annak idején 3 Oscar-díjat zsebelt be.
Forrás:

A film a 30-as években játszódik, de a Penélope Cruz által megformált karakternek az akkori szépségtrendek ellenére természetes a szemöldöke. Még furcsábbá teszi mindezt az a tény, hogy mellette ott van látványos ellenpéldának Charlize Theron, akinek korhű a beauty lookja.


Forrás:

A sminkesek igyekezték eltűntetni Angelina Jolie híres Billy Bob tetoválását (amit szakításuk után átüttetett), ám ez sajnos nem jött össze. Abban a jelenetben, amikor Lara Croft kijön a vízből, jól láthatóan ahogy a színésznő felkarján felsejlik az alapozó alól a tetkó. 


Forrás: Az 1966-os alkotás cselekménye egy kitalált történelem előtti korszakba kalauzol el minket, ahol a szereplők a túlélésre játszanak, miközben óriási rovarokkal, dinoszauruszokkal és gyíkokkal küzdenek. Míg a férfiak többé-kevésbé megfelelnek az őseinkről alkotott elképzelésnek, a nők meglehetősen viccesen néznek ki hibátlanul kiszedett szemöldökükkel, gyönyörűen formázott hajukkal, tökéletes sminkjükkel és sima bőrükkel.
Forrás:

Kétségtelen, hogy a film női szereplői gyönyörűek, de sajnos ennek ára a történelmi pontatlanság. Abban az időben a görög nők kontyba fogták össze hajukat a házasságkötés után, de a Trójában a színésznők laza fürtökkel láthatók.


Forrás: Mia rúzsa folyamatosan változtatja a színét egyetlen jelent alatt. Ez lehet talán a válasz arra a több évtizedes kérdésre, hogy mi volt a bőröndben? Millió különböző rúzs!
Forrás:

Judy Garland tökéletes loknikba rendezett copfjainak hossza a film során többször is változik. Talán épp Óz keze lehet a dologban, vagy csak nem voltak elég figyelmesek a fodrászok?


Forrás: A film Viktória királynő uralkodása idején játszódik, amikor a nők eltakarták, befonták és feltűzték a hajukat, mivel a hosszú, leomló hajzuhatagot a szemérmetlenség, a kísértés és a bűn jelének tekintették. Na de kisasszonyok...
Forrás:

Cher épp ezerrel a Christiannal való randijára készül, láthatjuk, hogy már felvitt egy tekintélyes mennyiségű pink rúzst és szintén pink szemhéjfestéket. Néhány másodperccel később Dee Cher arcát púderezi, és a sminknek semmi nyoma...