Galéria

5 ártalmatlannak tűnő mondat, amivel vérig sérted az egyedülálló barátaidat

Forrás: Nos, szakítottak, tehát valószínűleg mégsem egymásnak teremtették őket, ugye? Előfordulhat, hogy sokként ér a hír, miszerint a barátnőd felbontotta az eljegyzését, de az igazság az, hogy egyáltalán nem tudhatod, milyen volt a kapcsolatuk a zárt ajtók mögött. Lehet, hogy te hiszel az ellentétek vonzásában, ezért tökéletesnek láttad az egymástól szinte mindenben különböző ismerőseid románcát, ők viszont éppen a közös pontokat hiányolták a viszonyukból. Egy valami azonban biztos: ha egy barátod a szakítás mellett tette le a voksát, bíznod kell az ítélőképességében és abban, hogy okkal hozta meg ezt a nehéz döntést… Ne fájdítsd a szívét azzal, hogy megkérdőjelezed benne. Hagyd, hogy elmesélje a történetet a saját szemszögéből és támogasd a továbblépésben.
Forrás: Tedd a szívedre a kezed! Milyen választ várnál erre a mondatra? A barátod jó eséllyel nem fog helyeslően bólogatni a megjegyzésedre. Gondolj csak bele, mi másért tartott volna ki mindeddig mellette, ha nem azért, mert kedvelte (sőt, szerette) őt? De egyébként sem célszerű utólag kifejtened, hogy te már a kezdetektől fogva nem értettél egyet a választásával. Emiatt azt érezheti, az ismerősei végig ítélkeztek a románca felett, ezáltal elvesztegetett időnek tarthatja azt, amit erre a kapcsolatra fordított. Igen, valóban nem ő volt az igazi számára, de ettől még nem szükséges hallania, hogy te sosem hittél a happy endjükben. Már csak azért sem, mert akkor joggal tehetné fel neked a kérdést: Tulajdonképpen miért is nem fejezted ki az aggodalmaidat már korábban? Igen, van, amikor segíthet valakinek, ha panaszkodhat a volt partneréről, az ismerősei pedig beszállnak az ex rossz tulajdonságainak felsorolásába, de a gyógyuláshoz vezető út igazából pozitív hozzáállással van kikövezve. Úgyhogy ilyenkor inkább emlékeztesd a barátodat arra, hogy számtalan (új) lehetőség áll előtte és arra, hogy a mostani fájdalmas tapasztalatok hasznos leckék lesznek számára a jövőben.
Forrás: Először is: egy egészséges párkapcsolatban mindkét fél szabadon hozhat döntéseket, például arról is, hogy miben szeretne kompromisszumot kötni. Tény, hogy az egyedülállóak azok, akiknek senkihez nem kell alkalmazkodniuk és kizárólag a saját szabályaik, elképzeléseik szerint élhetik az életüket, ettől függetlenül az újdonsült szinglik cseppet sem érzik magukat szerencsésnek – különösen akkor, ha nem ők akartak véget vetni a viszonyuknak. Ne próbálj senkit se meggyőzni arról, mennyire kivételes helyzete van egyedülállóként, mert nem mondhatod meg senkinek, miként kellene tekintenie a kapcsolati státuszára. Hagyd, hadd gyászolják meg a románcukat, lehet, hogy később ők is örömmel vetik majd bele magukat a szinglilétbe.
Forrás: Válogatni egyáltalán NEM tilos. Persze, lehet, hogy a legjobb barátnődnek van pár kifejezetten konkrét elképzelése, ami neked nem tűnik reálisnak, de ez kizárólag rá tartozik.
Forrás: Ahogyan már mondtuk, van pár mondat, amiről sokan azt hiszik, megnyugtatják velük a szakításon éppen átesett ismerőseiket. A lista élén olyan megjegyzések állnak, mint a „ne aggódj, találni fogsz valakit” és a „ha nem keresed, majd úgyis rátalálsz”, holott aligha akar ember, akit megvigasztalnának a fenti sorok. A gond az, hogy ezekkel a kijelentésekkel azt sugallod másoknak, NINCS rendben, ha szándékosan kutatnak egy új partner után (igenis rendben van), másfelől pedig azt az érzést kelted bennük, csak az élhet teljes és boldog életet, akinek párja van. Nem biztos, hogy az újdonsült szingli barátnőd azonnal fejest szeretne ugrani a randizás világába. Előfordulhat, hogy TÉNYLEG nincs kedve ismerkedni. Szuper, hogy a legjobbat akarod neki (például örömöt, támogatást, szórakozást, de akár vad éjszakákat is), de lehet, hogy ő most egy kötetlen kapcsolatról álmodozik – vagy akár semmilyenről sem.