Galéria

Tudj meg mindent a Titanic-ról!

Forrás:

Az ABC News kutatásai szerint a Titanic-on körülbelül 700-1000 harmadosztályon utazó utas volt, számukra azonban összesen kettő darab kádat telepítettek. Nagyon durva, igaz?


Forrás:

A Trónok harca sorozatot részben abban a stúdióban forgatták, amelynek helyén egykor kikötő, illetve hajóépítő blokk volt, itt készült a Titanic is.


Forrás:

Michael és Edmond Navratil csupán 4 és 2 éves volt, amikor apjuk elrabolta őket és feltette a Titanicra, hogy Afrikában új életet kezdjenek. A fiúk túlélték a katasztrófát, édesanyjuk egy újságban megjelenő fotójuknak köszönhetően kaphatta vissza őket.


Forrás:

Violet Constance Jessop utaskísérő és nővér volt, aki hajókon dolgozott. Döbbenetes, de nem csupán a Titanic elsüllyedését, hanem a testvérhajója, a Britannic katasztrófáját is túlélte. Sőt, akkor sem esett bántódása, amikor az RMS Olympic összeütközött a HMS Hawke-kal. Ezért kapta a Miss Elsüllyeszthetetlen becenevet. Hosszú élet adatott neki, 84 évesen, 1971-ben hunyt el.


Forrás:

Évekkel a Titanic elsüllyedése előtt két könyv is megjósolta a tragédiát. Az első, a How the Mail Steamer Went Down in Mid-Atlantic, by a Survivor 1886-ban jelent meg, W.T. Stead írta. Ő egy népszerű, spirituális beállítottságú újságíró volt. 1912-ben jött a második könyv, a Titan végzete, amit Thomas Adrews írt. Mindkét történetben egy jéghegynek ütköző hajó katasztrófájáról van szó.


Forrás:

1997-ben a Titanic rendezőjét, James Cameront nagyon sok kritika érte a film befejezése miatt, a rajongók szentül hitték, hogy Jack is elfért volna Rose mellett az ajtón, így pedig túlélhette volna a katasztrófát. A rendező ezt cáfolta, azt mondta, számos kísérletet elvégeztek, mind azt mutatta, lehetetlen lett volna, hogy mindkét ember túléljen egy ilyen ajtón lebegve.


Forrás:

A Titanic II. a híres hajó tökéletes hasonmása lesz, egy ausztrál üzletember, Clive Palmer és a cége, a Blue Star Line vállalkozott a megépítésére. Azt tervezték, hogy ez az óceánjáró megteszi majd azt az utat, amit a Titanic soha nem tudott, ezt 2022-re tervezték, azonban elmaradt. Azóta úgy tűnik, valamiért szüneteltetik a projektet.