Galéria

7 törölt filmjelenet, ami nemcsak a történetet, de a főszereplőről kialakult képet is megváltoztatta volna

Forrás:

Miután Peter felhagy Pókember szerepével, az apja odamegy hozzá a temetőben és elárulja, hogy nemcsak életben volt egész idő alatt, de figyelte fia életének alakulását és felcseperedését. Tekintettel arra, hogy mennyi minden volt már belezsúfolva ebbe a filmbe, a kérdéses jelenet csak tovább bonyolította volna a dolgokat. Megváltoztatta volna Peter motivációit is, hogy a film végén visszatérjen Pókemberként. A tény, hogy Peter apja még mindig él, szintén felerősíti a forgatókönyvbe szőtt összeesküvés és thriller elemeket.


Forrás:

Bár soha nem forgatták le, Tim Allen szerint a Télapu eredeti forgatókönyvében szereplő karaktere, Scott lelőtte volna a Mikulást, mert azt hitte, hogy betörő. Mivel ez egy vígjáték, nem lett volna jelentős változás a karakter szempontjából, de minden bizonnyal sokkal sötétebbé tette volna a filmet.


Forrás:

A kimaradt részlet során Miranda férje részegen sértegeti az Elias-Clark elnökét, de Andy közbelép és sikerül megoldania a helyzetet. Miranda Andyre néz, és az olvasható le a szájáról, hogy „köszönöm”. A rajongókból ez a jelenet vegyes reakciókat váltott ki, mivel Mirandát teljesen más megvilágításba helyezte volna. Ez nemcsak azt mutatta volna meg, hogy őt is meg lehet alázni, ahogy azt ő teszi az alkalmazottaival, hanem azt is, hogy valójában nagyon is értékeli Andy-t.


Forrás:

Aki olvasta a könyvet jól tudja, hogy Petunia és Dudley az utolsó jelenetükben fellibbentik a fátylat valódi érzelmeikről. Petunia utolsó Harry-hez fűzött szavaiban nővéréről, azaz Harry anyjáról beszél, akiről kiderül, hogy nagyon is szeretett és elvesztése neki is fájdalmas volt. Dudley pedig bevallja Harry-nek, hogy mindig is kedvelte, amit az évek alatt egy gesztussal igyekezett a tudtára adni. Ez sajnos a filmből már kimaradt, pedig sokkal pozitívabb megítélést kapott volna a Dursley család két tagja.


Forrás:

A törölt jelenetben Aragorn levest oszt Éowynnal, és kiderült, hogy valójában 87 éves. A kor feltárása Aragorn karakterének egyik fontos aspektusa, amely teljesen hiányzik a Gyűrűk ura trilógia filmváltozataiból. A Dúnedain tagjaként Aragorn az ősi Numenor leszármazottja – az Atlantisz Tolkien-féle változata –, és nagyobb erővel, valamint sokkal hosszabb élettartammal rendelkezik, mint más közönséges halandók. Azzal, hogy megjegyzi, hogy valójában 87 éves, Aragorn már arra céloz, hogy nagyon sok mindent látott élete során.


Forrás:

A törölt jelenetben David elmagyarázza, hogy dekódolni tudja az idegenek nyelvét, és Roswell technológiájával képessé teheti a Macintosh számítógépét arra, hogy vírust töltsön fel az anyahajóra. Ez a jelenet megmutatta volna, hogy David mennyire zseniális, de ami még fontosabb, betölt egy nagy cselekménylyukat, amelyen a nézők a film 1996-os bemutatója óta gondolkoztak, még pedig azon, hogyan voltak képesek az emberek meghekkelni egy idegen hajót.


Forrás:

Miután megtudta, hogy évtizedek óta hibernálva volt, Ripley híreket kap Burke-től a lányáról. Kiderült, hogy két éve múlt el – 67 évesen. Ez az információ Ripley-t, mint karaktert érinti az egész franchise-ban, míg a történet szempontjából megmagyarázza, miért védi annyira Newtot, az árva lányt, akit az LV-426-on talál meg. Valószínűleg ezért került először Newt a narratívába. Ez a jelenet teljesen megváltoztatta volna Ripley motivációit, és még tragikusabbá tette volna utazását a Nostromo fedélzetén.