5 egészségesnek hitt, valójában káros ételkombináció
Sok salátának alapanyaga a paradicsom és az uborka, pedig a legfrissebb kutatások szerint a kettő kombinációja felkavarja a test biokémiai folyamatait. Ez pedig puffadáshoz vezethet, és nem tudnak megfelelően felszívódni a paradicsomban és az uborkában található vitaminok.
Tipp: Egyik nap készítsd paradicsommal, másik nap pedig uborkával a salátádat!
A legtöbb családban a hétvégi menü sült vagy rántott hús sült krumplival. Pedig ez az ételkombináció rendkívül megterheli a szervezetet. A burgonyában található keményítő lúgos emésztőnedvet, míg a húsban található fehérje savasat igényel. Együtt a gyomorban „ragadva” pedig gyomorégést, böfögést, gázképződést és több más rendellenességet idézhetnek elő.
Tipp: A húsos fogások mellé válassz olyan zöldségféléket, melyek nem tartalmaznak keményítőt. Ilyen például a brokkoli, a cukkini, a karfiol vagy a spárga.
Egy jó kis bolognai spagetti nagyon ízletes tud lenni, ám egyáltalán nem jó az emésztésednek. Tészta és hús együttes fogyasztásakor a nyálmirigyek ptialint és amilázt termelnek, amik a keményítőt és szénhidrátot (tésztát) cukorrá alakítják át. Amikor a cukor betakarja a fehérjét, vagyis a húst, olyan veszélyes kémiai keverék alakul ki belőlük, mely akár cukorbetegséghez és érrendszeri betegségekhez vezethet.
Tipp: Ha tésztát eszel, válassz hozzá húsmentes feltéteket, zöldségeket, szószokat!
Utazás közben vagy akár a munkahelyen, idő hiányában tökéletes megoldásnak tűnik, hogy csak bekapsz gyorsan valamit. Ám a sajtos szendvics és kávé kombinációval nem igazán teszel jót magaddal. A kenyérben található szénhidrátok megakadályozzák a kalciumemésztést, valamint csökkentik az ideg- és érrendszerre gyakorolt pozitív hatásait. Mi több, ha instant kávét is iszol a szendvics mellé, a sajtnak az összes, egészségre gyakorolt pozitív hatása eltűnik.
Tipp: Ha szereted a sajtos szendvicset, fogyassz hozzá zöld teát és a kávét csak később fogyaszd el!
Sokan indítják a reggelt egy finom turmixszal, ami önmagában nem is lenne baj, kivéve, ha a választott gyümölcs hozzá savas , mint például az ananász, mert az különösen reggel lelassítja az emésztést. Emellett az ananász egy bromelain nevű enzimet tartalmaz, ami mérgezéshez vezethet, ha tejtermékekkel keverjük.
Tipp: Használj inkább szilvát vagy sárgabarackot a turmixodhoz!