5 alattomos étel, ami felgyorsíthatja a bőröd öregedését
Gyulladáskeltő hatása révén nem csak nagyon öregít, de pattanásokat, aknékat is okozhat.
Egy svéd tanulmány kimutatta, hogy azok a 70 fölötti, idős emberek, akik sok tejterméket fogyasztottak, ráncosabbak voltak, mint azok, akik a növényi alapú termékeket részesítik előnyben. Ennek oka, hogy a tejtermékekben található laktóz is egyfajta cukor, ami ugyanúgy kedvez a ráncok kialakulásának.
A bennük levő nátrium, a telített zsírok és a szulfit mind gyengítik és öregítik a szervezetet. Ráadásul dehidratálják a bőrt, amitől az veszíthet rugalmasságából és ráncosodik.
Amellett, hogy minimális értékes tápanyagot tartalmaznak; a felhevített, forró olajban sült ételek elősegítik a szabad gyökök felszabadulását, amik károsíthatják a sejtjeinket, köztük a bőrsejteket is.
A burgonya, a fehér kenyér, a nem teljes kiőrlésű tésztafélék például mind vércukoringadozást okozhatnak. Helyettesítsd inkább teljes kiőrlésű lisztből készült termékkel ezeket; antioxidáns és szelén tartalmuk segít megvédeni a bőrt a környezeti ártalmaktól, és serkentik a kollagén és elasztin termelődését.