Galéria

Híres emberek, akiknek krónikus betegsége van

Forrás: Gomez lupuszban szenved, amely az immunrendszert, a bőr szöveteit és a belső szerveket támadja meg. Az énekesnőt sajnos nem kímélte a sors, ugyanis 2017-ben veseátültetésen esett át a betegsége miatt, amelyről nyíltan és őszintén beszélt több interjúban is.
Forrás: Kim pikkelysömörben szenved, amely sajnos gyógyíthatatlan és legtöbbször genetikai eredetű, illetve nagyobb stressz helyzet is előidézheti. A betegségben szenvedők számára sajnos jelenleg nem létezik végleges gyógyulást elérő szer vagy eljárás, ám a rendelkezésre álló terápiás módszerek sokat javítanak a betegek állapotán.
Forrás: Az énekesnőnél 2017-ben diagnosztizálták a fibromyalgiát, amely egy gyakori és igen fájdalmas betegség. Főleg az izmokat és a lágy szöveteket érinti.
Gagát ezért kifejezetten megviselte, hiszen a folyamatos turnézást és tévés szerepléseket nagyon megnehezítette számára. Azóta a sztár igyekszik több időt szánni magára és a pihenésre, mert elsősorban a stressz váltja ki.
Forrás: Sia a Graves-pajzsmirigybetegségben szenved, amely súlycsökkenést és szorongást eredményez. Egy 2010-es tweetjében azt írta, hogy nagyon súlyos a betegsége és folyamatosak a remegései. Azóta megtanult együtt élni a betegséggel és igyekszik minél egészségesebb maradni.
Forrás: A színésznő az egész világot sokkolta, amikor 2018-ban bejelentette, hogy szklerózis multiplexszel diagnosztizálták. Ez az autoimmun betegség az immunrendszert és a központi idegrendszert támadja meg. Megnehezítheti az agy számára a jelek küldését a test többi részé felé, ami többek között sajnos a mozgás és a beszéd károsodásához vezethet. 2019-ben őszintén mesélt a Good Morning America műsorában a betegségéről, ahol azt mondta, hogy azt volt nehéz elfogadnia, hogy vannak napok, amikor csak feküdni képes.
Forrás: Hadid a világ egyik legnépszerűbb modelljeinek egyike, aki édesanyjához hasonlóan sokáig küzdött Lyme-kórral. A betegség influenzaszerű tünetekkel és fáradékonysággal jár. A modell egy interjúban árulta el, hogy hatással van a memóriájára, nem tudott aludni és a légzése is nehézkes volt. 2015-ben diagnosztizálták nála a betegséget, amely állítása szerint 18 évesen még rosszabb lett.