Galéria

Mit jelent az egoszezuális? Íme, hogyan kezeld és mint érdemes tudni róla

Forrás: Az aegoszexualitás jobb megértésére utaló jelek valójában magában a kifejezésben rejlenek. Ennek lebontására az „aegosexual” szó latin szavak kombinációját tartalmazza: „a” jelentése nélkül, az „ego” én-t jelent. Ezért az aegoszexuális szó azt jelenti, hogy szex önmaga nélkül. Ez egy újabb kifejezés az eredetileg „autochorissexualizmus” néven ismert identitásra, amelyet 2012-ben Anthony Bogaert pszichológus talált ki, aki „identitás nélküli” szexualitásként írta le. Bogaert definíciója azonban az autochorissexualizmust a „parafília” egy formájának tekintette. Az American Psychiatric Association szerint „atipikus szexuális érdeklődést” magában foglaló mentális zavar, így az aegoszexuális kifejezés identitásmegerősítő alternatívaként vált népszerűvé.
Forrás: Egy aegoszexuális személy jellemzően szokott szexuális izgalmat tapasztalni, fantáziál és maszturbál is, mégsem vágyik arra, hogy szexuálisan kapcsolatba lépjen egy partnerrel. Az aegoszexuális emberek nem képzelik el magukat a tevékenység részeként.
Forrás: Ha egy aegoszexuális elfogadta magát és teljes életet képes élni, semmiképp se akarjuk olyanra kényszeríteni, amit magától nem akar. Igyekezzünk megérteni őt és apránként kezdjünk vele megismertetni olyan szexuális élményeket, amelyek számunkra normálisak.
Forrás: Előfordulhat, hogy az aegoszexualitásnak vannak olyan részei, amelyeket megértünk, és amelyeket nem. És ez teljesen rendben van. Az aegoszexuális emberek támogatásának és elfogadásának legfontosabb módja az életedben (vagy általában), ha tiszteletben tartod identitásukat és elismered annak érvényességét. Meghatározása segíthet az embereknek jobban megérteni önmagukat és szexualitásukat, illetve kapcsolatba lépni egy támogató közösséggel.