Galéria

6 immunerősítő tea, ami a vírusokkal szemben is felveszi a harcot

Forrás:

A Dél-Amerikából származó lapacho fa kérgéből készült teáról van szó, ami rendkívül magas ásványi anyag tartalommal rendelkezik. Nemcsak az immunrendszert erősíti, de egyes szakértők szerint a daganatok ellen vívott küzdelemben is hatásos segítséget nyújt és csökkenti a szív- és érrendszeri panaszokat is. Egy liter vízbe tegyél 1 púpozott evőkanálnyi lapacho teát és főzd 5 percig. Hagyd állni 20 percen keresztül, majd szűrd le és ízesítsd akár bodzaszörppel is. Egy kúra maximum 6 hétig tartson, amin 4 hét szünet kövessen.


Forrás:

A szakértő szerint a gyökérben található csípős ízt adó gingerol és sogaol gyulladáscsökkentő hatású és serkenti a vérkeringést. A benne található glikozidok és illóolajok pedig támogatják a fertőzésekkel szembeni ellenállóképességet. A tea akkor fejti ki a legjobb hatását, ha friss gyömbérből készíted. Először alaposan mosd meg (meg is hámozhatod, ha szeretnéd), majd forrald fel és főzd 15 percen keresztül. Miután kissé kihűlt, szűrd le és ízesítsd mézzel és citromlével.


Forrás:

Kiváló gyulladáscsökkentő és a vírusok ellen küzdő fehérvérsejtek működését is segíti a szakértő szerint. Egy bögrébe szórj 1 teáskanálnyi teát és forrázd le, majd hagyd állni 10 percen keresztül. Szűrd le és már fogyaszthatod is. Naponta 2-3 csésze a megengedett mennyiség.


Forrás:

A zsályát fűszer formájában is érdemes gyakran fogyasztani, ugyanis antibiotikus, gyulladáscsökkentő hatással bír és a légzőszervi betegségek egyik legjobb ellenszere. Torok-, mandula- és ínygyulladás esetén is hatékony. Egy púpozott teáskanál zsályateát 2,5 dl forró vízzel önts le és hagyd állni 20 percig, majd szűrd le.


Forrás:

A benne található sok flavonoid miatt kiváló immunerősítő, gyulladáscsökkentő tea, ami a köhögést is mérsékeli, felszabadítja a légutakat, sőt még az elhízás elleni küzdelemben is segít. Egy kanál bodzavirágot tegyél 250 ml forró vízbe és fedd le 5 percre. Szűrd le és ízesítsd mézzel. Étkezés után, napi háromszor fogyaszd.


Forrás:

Baktérium- és vírusölő mentolt, amentont és karvont is tartalmaz, amik tisztítják a légutakat. Javítja továbbá a memóriát és a stressz okozta tüneteket is mérsékeli. Nagyjából 2 dl forró vízzel önts le egy teáskanálnyi mentateát és hagyd állni 6 percen keresztül. Szűrd le és fogyaszd melegen.