Galéria

5 izgalmas tudományos felfedezés az elmúlt évekből

Forrás:

Egy friss kutatás szerint az ember legalább 100 alkalommal ébred fel éjszaka, anélkül, hogy minderről tudomása lenne. Ennek oka egy neurotranszmitter, ami az adrenalinnal van összeköttetésben. Ez elvileg jó dolog, mert így jobb az alvásunk minősége és sokat javulhat a memóriánk. Akármilyen furcsán is hangzik.


Forrás:

A tudósok ma már olyan szinten értik az időjárás működését, hogy különféle gépekkel képesek előidézni, hogy egy felhőből eső, jég vagy hó essen. Ez már tényleg ijesztő, nem?


Forrás:

„Gondolkozom, tehát vagyok.” – mondta a híres tudós, Descartes. Ez az idézet azonban a kutatók szerint nem csupán emberek esetében állja meg a helyét. A kutyák majdnem olyan jó tisztában vannak a saját testükkel, személyiségükkel, mint mi, sőt, a gazdájukat is nagyszerűen képesek kiismerni a maguk módján. Ugye, milyen csodálatos?


Forrás:

Nagyon hosszú ideje mindenki azt gondolja, hogy, aki ásít az vagy unatkozik vagy álmos. A tudósok szerint azonban ennél többről van szó. Valójában az, aki ásít, éppen kommunikál a környezetével. Ha például utána ásítasz, az a kutatók szerint annak a jele, hogy kedveled az illetőt, szimpatizálsz, empatizálsz vele.


Forrás:

A tüsszögés alapvetően azért van, hogy a szervezetünk ezzel tartson bennünket egészségesen. Többnyire akkor tör ránk, ha valamire konkrétan allergiásak vagyunk, esetleg irritál bennünket. Azonban az sem ritka, hogy valakire edzés után tör rá a tüsszögés. Ennek oka, hogy a testedzés során az ember nagyon gyorsan veszi a levegőt, emiatt kiszárad a orra és a szája. Meglepő, de igaz, hogy a szemöldökszedés is kiváltója lehet a hapcinak, a csipkedéssel könnyen irritálhatjuk arcunk egyes idegeit.