Galéria

Híres emberek, akik egyetlen szereppel lettek a legnagyobbak

Forrás: A színész érdekes módon Hollywood legjei között tudhatja magát, sőt, Leonardo DiCaprio legjobb barátja, akinek köszönhetően a Nagy Gatsby című filmben is főszerepet kapott. Ám ennek ellenére, mindenki Pókemberrel azonosítja, ami annak idején nagy kasszasiker volt és megalapozta az életét, de emiatt nem is tudott soha szakmailag előrelépni.
Forrás: A színészlegenda legemlékezetesebb szerepe, aki ugyan számos műfajban megmutatta magát, mégis mindenki ezzel a karakterrel köti össze a nevét. Brandon haláláig hálás volt a szerepért, mi miatt soha nem is kellett nagyon erőlködnie, hogy valóban elismerjék.
Forrás: Még mindig a világ egyik legjobb és legzseniálisabb színészeként tekintenek rá, akinek legnagyobb és legtöbbet emlegetett szerepe a Sebhelyes arcú filmben volt Tony Montanaként. Pacino egyébként ezután szinte mindig gonosz vagy elmebeteg karaktereket játszott a filmekben kultikussá vált tekintete miatt.
Forrás: Az 1986-ban bemutatott Pretty in Pink vagy is Álmodj rózsaszínt, John Hughes rendező és forgatókönyvírója klasszikus tinifilmjévé vált. Főszereplője, Molly Ringwald a korszak egyik legismertebb fiatal színésznője volt, aki a karaktert megformálva azóta is az emberek emlékezetében él. Karrierjét tekintve több hasonló produkcióban játszott, és sosem bánta, hogy Molly végérvényesen is eggyé vált vele.
Forrás: Geena Davis 1991-ben kapta meg a Thelma & Louise című film egyik főszerepét Susan Sarandon mellett, amiben olyan jó párost alakítottak és az alakításuk is olyan lenyűgöző volt, hogy  a film elnyerte a legjobb eredeti forgatókönyvnek járó Oscar-díjat. A filmet a nők jogainak igazolásának tekintették, ugyanis abban az időben, a filmek világát teljes egészében férfiak irányították. 2007-ben Davis létrehozta a Geena Davis Institute on Gender in Media nevű szervezetet, amit többek között híres karaktere is inspirált. Az elmúlt években főleg televíziós sorozatokban szerepelt, de a mai napig ezzel a feminista karakter miatt emlékeznek rá.
Forrás: A nagy visszatérőnek is nevezett színész a 90-es évek egyik legszebb férfijának számított, akit Hollywood annak rendje és módja szerint egy pillanat alatt tett lapátra. Bár nemrég megkapta első Oscar-jelölését a Bálna című drámáért, kétség sem fér hozzá, hogy mindig Rick O'Connel lesz a szemünkben.
Forrás: A színész a Baywatch című sorozattal tette le a névjegyét, és ez így is maradt. Bár ezt megelőzően a Knight Rider sorozattal is nagyot ment, mégis vizimentőként szeretjük a mai napig.