Galéria

7 híres ember, akiknek a filmkészítők kamuztak az igazi magasságáról

Forrás: Az X-akták sztárja világ életében alacsonyabb volt David Duchovny-tól, méghozzá egy teljes fejjel. Ez annyira zavarta a rendezőt, hogy amikor egymás mellett állva kellett felmutatniuk a részekben a jelvényüket, Gillian minden alkalommal egy dobozon állt. Ezzel igyekeztek optikailag kompenzálni a magasságbeli különbségeket.
Forrás: A jó operatőri munkával sikerült elrejteni Az éhezők viadala főszereplőinek magasságkülönbségét. A való életben Josh Hutcherson ugyanis 10 centiméterrel alacsonyabb Jennifer Lawrence színésznőnél, ami látványos lett volna, ha nem segítenek rá egy kis operatőri füllentéssel.
Forrás: A színész és Gwyneth Paltrow párosát imádják az emberek, hiszen nemcsak a kémia működött közöttük, de szépek is voltak együtt a képernyőn. Ez azonban a valóságban máshogy festett, ugyanis a színész fél fejjel alacsonyabb a szépséges színésznőnél. Itt sajnos már nem volt elég a kameraállás, így Downey-nak egyes jeleneteknél magas sarkú cipőt kellett viselnie.
Forrás: Állítólag Vin Diesel és Dwayne Johnson között nagyon elmérgesedett a viszony a Halálos iramban filmek forgatásán, ezért a közös jeleneteiket külön-külön vették fel, amely miatt Diesel jóval nagyobbnak és magasabbnak tűnt The Rock-nál.
Forrás: A Halálsoron című filmben Michael Clarke Duncan óriásnak tűnik kollégáihoz képest. Valójában csak 1 cm-rel magasabb David Morse-nál. Az optikai csalódás létrehozásához a stáb számos különböző trükköt használt. Duncan ágya például kisebb volt a szokásosnál, hogy hatalmasnak tűnjön. Ugyanez igaz volt az összes többi bútorra is, amelyek a közelében voltak. Illetve egyes jeleneteknél sámlira állt, a kollégái pedig kicsivel mögé, amivel még nagyobbnak tűnt.
Forrás: Nem volt könnyű dolga a színésznek, amikor a Sötét lovag felemelkedése című film szerepére készült, ugyanis meg kellett tanulnia egy dobozon keresztül beszélni, hogy félelmetessé tegye a hangját, heti 7 alkalommal kellett több órát edzenie, illetve a magasságán is javítania kellett, amihez platformos és speciálisan kitömött csizmákat kellett viselnie a forgatásokon kívül is.
Forrás: A színésznő az Aviátor című filmben szerepelt együtt Leonardo DiCaprioval, akinél pár centivel magasabb volt, ha magas sarkú cipőt viselt. Éppen ezért a legtöbb jelenet során, csak és kizárólag lapos sarkú cipőben forgathatott. Sőt, egyes jeleneteknél be is kellett rogyasztania kicsit a térdét Leo miatt.