Galéria

Európa jövendőbeli uralkodónői

Forrás: Ingrid Alexandra norvég hercegnő Haakon koronaherceg és Mette-Marit koronahercegnő legidősebb gyermeke. V. Harald király után édesapja következik az öröklődési sorrendben, ő pedig jelenleg a második helyen áll, tehát édesapja után az ő fejére kerül a korona. A 18 éves lány várhatóan az ország második női uralkodója lesz. A 15. századi Margit királynő után nem kevés időt kell várni, hogy ismét női uralkodó álljon Norvégia élén. Ingrid Alexandra hercegnő 2004 januárjában született, majd őt követte öccse, Sverre Magnus herceg, aki 2005 decemberében született. Van még egy féltestvére is, Marius Borg Hoiby.
Forrás: Ha Viktória hercegnő a svéd trónra lép, ő lesz az ország történetének negyedik női uralkodója. XVI. Károly Gusztáv király és Silvia királyné legidősebb gyermekeként 1977 júliusában született, majd 1979 májusában őt követte Károly Fülöp herceg, három évvel később, 1982 júniusában pedig Madeleine hercegnő. Érdekes módon azonban volt egy időszak, amikor nem ő volt trónörökös, hanem öccse. Károly Fülöp ugyanis születésekor azonnal trónörökössé vált az akkori törvények értelmében és hét hónapig töltötte be ezt a pozíciót. Minden megváltozott azonban, amikor 1980 januárjában életbe lépett egy alkotmánymódosítás, ami már a természetes születési rendet tette az utódlás alapjává. Ettől a ponttól kezdve már Viktória lett a nemzet leendő királynője.
Forrás: Viktória hercegnőt saját lánya, Esztella hercegnő követi majd a trónon. Viktória és férje, Daniel herceg 2010 júniusában házasodtak össze, és 2012. február 23-án született meg a kis Esztella. Második gyermekük, Oscar herceg 2016. március 2-án született.
Esztella trónralépése történelmi pillanat lesz, hiszen ő lesz az első nő a svéd történelemben, aki már a korona öröklésének jogával született, valamint ő a svéd történelem első olyan személye, aki női örököstől született.
Forrás: Leonóra hercegnő a spanyol trón várományosa, VI. Fülöp király és Letícia királynő legidősebb lánya. Leonóra még csak 17 éves, de trónralépése után ő lesz az első női uralkodó II. Izabella királynő óta. Leonórának van egy 15 éves húga is, ő Bourbon Zsófia spanyol királyi hercegnő, aki 2007 áprilisában született.
Forrás: Katalin Amália hercegnő Oránia-Nassau és Hollandia hercegnője, Vilmos Sándor holland király legidősebb lánya kilenc évesen lett a trón várományosa, amikor édesapja 2013 áprilisában trónra lépett, miután nagyanyja, Beatrix királynő lemondott a trónról. 2013-ban édesapja egy interjúban elárulta, hogy lánya szigorú neveltetést kap és gyerekkora óta próbálják felkészíteni rá, hogy egy nap ő fog uralkodni.
Forrás: Erzsébet hercegnő 2013-ban lett a belga trón örököse, miután nagyapja, II. Albert király lemondott a trónról. A 21 éves Erzsébet Fülöp király és Mathilde királynő legidősebb gyermeke, és három fiatalabb testvére is van – Gabriel herceg, Emmanuel herceg és Eleonore hercegnő. A jövendőbeli királynő jelenleg történelmet és politikát tanul az Oxfordi Egyetemen.