Galéria

5 alkalom, amikor a színész halála átírta a forgatókönyvet

Forrás: Amikor a Riverdale sztárja 2019-ben agyvérzést kapott, melybe belehalt, a show alkotói elhatározták, hogy karakterének is méltó búcsút biztosítanak. Erre végül a negyedik évad premierjén került sor, ahol a többi szereplő tiszteletét fejezte ki Luke és a karaktere, Fred előtt. Az alkotók tiszteletben tartozzák a család fájdalmát, ezért az epizód megírása során végig konzultáltak velük és a teljes forgatókönyvet elolvashatták és jóváhagyhatták. Ezen felül pedig a búcsúra szánt részben a Fredről látható fotók valódi fotók voltak, melyek Luke-ról készültek és a színész családja ajánlotta fel őket, hogy még utoljára Luke is ott lehessen imádott kollégáival a forgatáson.
Forrás: Az egyik legmegrázóbb olyan alkalom, amikor egy színész a forgatás közben vesztette életét, az a Harry Potter filmek forgatása során történt, amikor Richard Harris váratlanul elhunyt. Harris A titkok kamrája forgatása után megbetegedett és 2002-ben sajnálatos módon elhunyt, de ekkor már az első két Harry Potter-filmben szerepelt Dumbledore professzorként. A stúdiónak tehát sok mindent át kellett gondolnia, – tekintve, hogy még mindig öt könyvet kellett adaptálni a rendkívül népszerű könyvsorozatból. Végül úgy döntöttek, hogy a Roxfort igazgatóját Michael Gambon színész alakítja majd a továbbiakban.
Forrás: Kétségtelenül mindenkit megdöbbentett, amikor Cory Monteith 2013-ban tragikusan körülmények között, drogtúladagolásban elhunyt. Mivel az általa alakított Finn kiemelkedő karakter, volt, a sorozat alkotói úgy döntöttek beleszövik a cselekménybe a halálát. Így alig egy hónappal a színész halála után az ötödik évad harmadik epizódjában már Finn temetését láthattuk. A sorozatban nem tértek ki rá, hogy mi okozta a halálát, de a szereplők számára nagyon nehéz volt eljátszani ezt a jelenetet, hiszen akkor még csak rövid idő telt el Cory halála óta.
Forrás: Bár Howard édesanyja a hagyományos értelemben nem volt állandó szereplője a sorozatnak, hiszen csupán néhány alkalommal hallhattuk, ahogyan fiával beszélget, valamint fotókon láthattuk, a stáb mégis úgy döntött, hogy beleszövik a cselekménybe a színésznő halálát. Howard igazi érzelmi hullámvasúton ment keresztül anyja halála miatt, ami tökéletesen bemutatta, milyen nehéz megbirkózni egy ilyen fájdalmas eseménnyel.
Forrás: A nagysikerű Szívek szállodája 8 év kihagyás után tért vissza, de sajnos ekkor már mindenki tudta, hogy az új évad szomorúan indul majd. A premier előtt két évvel ugyanis a Richard Gilmore-t alakító színész elhunyt. Az új évad is feldolgozta Richard halálát és bemutatta azt a nehéz időszakot, amit a gyász hozott szerettei számára.