Galéria

Minden, amit a szexuális frusztrációról tudni kell - Így lehet tenni ellene

Forrás:

A szexuális frusztráció nemcsak a szexuális szükségleteket kielégítését gátolja, de más módon is megviselheti a testet. Amikor valaki szexuálisan frusztrált, a kortizol stresszhormon szinte egekben van a szervezetében, ami fáradtságot, ingerlékenységet, szorongást, depressziót, magas vérnyomást, székrekedést vagy szexuális problémákat, például anorgazmiát, merevedési zavart vagy termékenyésgi problémákat okozhat.


Forrás: A szexuális frusztráció a mindennapi frusztrációhoz hasonlóan nyilvánulhat meg. Sok mindenre hasonlíthat, de vannak jelek, amiket felismerve rájöhetsz, hogy erről van szó:
1. A szex és az intimitás hiánya az életedben és/vagy kapcsolatodban.
2. Jobban érzed magad a gondolataidban, különösen, ha szexelsz.
3. Nincs orgazmusod (annak ellenére, hogy a múltban volt) szex közben.
4. Furcsa gondolataid vannak a szexről, különösen nem megfelelő időpontokban.
5. Úgy érzed nehezen tudsz koncentrálni a mindennapi tevékenységekre.
6. Érzelmileg és/vagy fizikailag távol érzed magad a partneredtől. 
7. Apró, jelentéktelennek tűnő dolgokért haragszol a párodra.
8. Sokkal gyakrabban próbálsz szexet kezdeményezni, mint amennyit viszonoznak, vagy már egyáltalán nem kezdeményezel szexet.
Forrás: A kommunikáció, még magánál a szexnél is fontosabb, ha szexuálisan frusztráltak vagyunk. Merjünk beszélni arról, mitől tartunk, mitől félünk vagy éppen szégyenkezünk. Ha kimondjuk, mi is megérthetjük végre a testünk beszédét, ahogy azt is, mivel tehetünk ellen.
Forrás: A probléma feltárása és megértését követően jöhet a következő lépés, mégpedig a testi vágyak kielégítése. Mondjuk el, mi izgat fel, mi az, amit hiányolunk és természetesen ugyanezeket a kérdéseket tegyük fel a párunknak is. Ha nem megy egyből az együttlét, akkor kezdjétek simogatással, finom csókokkal, bókokkal. Ezek segítenek ellazulni és újra élvezni a testi érintést.