Galéria

Híres emberek, akik karrierjük mélypontján ugrottak Hollywood krémjébe

Forrás: Jodie Fostert elsősorban a 90-es évek egyik legnagyobb színésznőjeként ismeri a világ, aki olyan alkotások főszereplője volt, mint A bárányok hallgatnak, a Légcsavar, a Kapcsolat vagy a Pánikszoba. Ám a 2010-es években szó szerint kámforrá vált, pontosabban csak a filmes szakmában. Bár több kisebb szerepet is elvállalt, végül egykori sikere annyira megkopott, hogy az utolsó években alig kapott munkát. 2021-ben, a legnagyobb mélypontján viszont megkapta A mauritániai című film főszerepét, amelyben olyan nagyszerű alakítást nyújtott, hogy megkapta a negyedik Golden Globe-díját.
Forrás: Brendan Fraser igazi sztár volt a 90-es és 2000-es években. A színész Az őserdő hőse és a Múmia filmekkel lett elképesztően híres, ám a válása és a fizikai állapotának romlása miatt végül teljesen elkerülték a felkérések. Egy csomó évet kihagyva azonban pár éve rámosolygott a szerencse. 2019-ben Robotmant alakította a Doom Patrolban, idén pedig olyan nagy elismeréseket bezsebelő alkotásban láthatjuk nagyot alakítani, mint a Bálna, illetve hamarosan bemutatásra kerül a Leonardo DiCaprio nevével fémjelzett Megfojtott virágok című film is, amiben szintén nagy alakítást láthatunk majd tőle.
Forrás: Linda Cardellini elsősorban Velma-ként él az emlékezetünkben. Sajnos azonban amilyen népszerű volt a 2000-es évek elején, olyan gyorsan el is tűnt a szemünk elől. Ő és persze mások is joggal hihették azt, hogy karrierje ennyiben ki is merült, de két évtizeddel később a Netflix Dead to Me című vígjáték-dráma sorozat főszerepében mutatta meg magát, amivel ismét A-kategóriás színész lett. Ez a szerep segített számára kibontakoztatni valódi tehetségét, és még Emmy-jelölést is hozott neki.
Forrás: Jensen Ackles filmográfiájának legnagyobb eredménye egyértelműen az Odaát, amelyben 15 évig játszott. Kétség sem férhet hozzá, hogy Dean Winchester szerepe eggyé vált vele, ami akkor nagy sikert hozott számára, ám a sorozat népszerűsége fokozatosan kopni kezdett, és Jensen közel került ahhoz, hogy felkerüljön az egyszereplős színészek listájára. 2021-ben azonban Ackles egy teljesen új szerepben tűnt fel – ő alakította ugyanis Katona srácot a The Boys harmadik évadában.
Forrás: Patricia Arquette a '90-es években aktívan játszott különböző szerepeket. Sokan a Lost Highway című filmben nyújtott alakításáról emlékeznek rá. A 2000-es évek közepén a színésznő karrierje a Medium című sorozatnak köszönhetően új fordulatot vett, 2015-ben pedig Arquette több rangos díjat is elnyert, köztük egy Oscar-díjat és egy Golden Globe-ot is a Boyhood című filmben nyújtott alakításáért. Ám a szédítő sikert hirtelen felejthető szerepek váltották fel. Szerencsére Arquette néhány éve sikeresen tért vissza, ugyanis ő lett a főszereplője az Escape at Dannemora (2018) és a The Act (2019) minisorozatoknak. Mindkét projekt nagy sikert aratott, és további 2 Golden Globe szobrocskával bővült a színésznő hírnevének polca.
Forrás: Az ausztrál színész kivívta az emberek szeretetét, miután egy félig démont, félig embert, Cole-t alakított a Bűbájos boszorkákban. Később McMahont egy vonzó és cinikus plasztikai sebész szerepében is láthatták a Kés/Alatt című szériában. A projekt 2003-tól 2010-ig tartott, és Golden Globe-díjat is hozott neki. De aztán valami elromlott. McMahon sokáig csak mellékszerepeket kapott, majd több év után, 2019-ben megjelent az FBI - New York különleges ügynökei sorozatban, LaCroix szerepében. A színész olyan jól játszott, hogy a producerek úgy döntöttek, létrehozzák az FBI: Most Wanted című sorozat spin-offját McMahonnal a főszerepben. 2021 márciusában a sorozatot meghosszabbították, és megkezdődött a harmadik évad forgatása.