Galéria

5 szépségtrükk az ókori Egyiptomból, amit ma is érdemes kipróbálni

Forrás:

Egyiptomban a férfiak és a nők is sminkeltek, ennek csak részben volt oka a hiúság. A legfontosabb az volt, hogy az arcukat megvédhessék vele a káros napsugárzástól. A festékeket zöldségolajokból készítették, a szemhéjpúderhez aprított malachit drágakövet használtak. Az olaj megvédte a bőrüket a kiszáradásból a sivatag közepén is.


Forrás:

Kleopátráról a világ minden táján tudják a mai napig, mennyire szeretett mézes, tejes fürdőket venni a fiatalságának megőrzése érdekében. A híresen szép egyiptomi királynőnek igaza volt, mindkét összetevő csodát tesz a bőrrel. A méz baktériumölő hatású, a tej pedig zsírtartalmának köszönhetően nagyszerűen hidratál.


Forrás:

Az egyiptomiak nagyon szerették hennával sötétre festeni a hajukat, ez a természetes hajfesték pedig számos jótékony hatással bír. Próbáld ki te is, ha szeretnél extra puha és szuper fényes tincseket.


Forrás:

Abban az időben még nem voltak dezodorok, ám a nagy melegben természetesen mindenki izzadt. A testszag ellen a tehetősebbek gyakran vettek illatosított, hűsítő fürdőket. Ha érzékeny a hónaljad, te is adhatsz a dolognak egy esélyt, hátha beválik.


Forrás: Az ókori egyiptomiak nagyon jól tudták, hogy az olaj csodafegyver, ezért bátran bevetették a bőr fiatalságának megőrzése érdekében, illetve a ráncok ellen. Ennél jobb hidratálót ma sem találsz. Ha belefáradtál a drága kencék próbálgatásába, vegyél tiszta argánolajat, esetleg olívaolajat és estére kend be vékonyan vele az arcodat. A hatás nem marad el!