Galéria

4 meghökkentő részlet, amit eddig nem tudtál a Harry Potter karakterek haláláról

Forrás:

Harry nem nagyon kedvelte Rufus Scrimgeour mágiaügyi minisztert, mert gyakran küldött ártatlan embereket az Azkabanba pusztán gyanú alapján. Scrimgeour utolsó tette azonban hősies, hiszen életét adta Harry védelméért. 

Scrimgeourt ugyanis elfogták a halálfalók, és maga Voldemort kínozta meg könyörtelenül, hogy megtalálja Harry rejtekhelyét. A mágiaügyi miniszter nem tört meg, és inkább a halált választotta, a dühös Voldemort ugyanis véget vetett az életének, amikor rájött, hogy Scrimgeour nem fogja elárulni Harryt. Azt viszont nem tudni, hogy Voldemort és a halálfalók mit tettek a holttest eltüntetésének ügyében...


Forrás:

A Harry Potter és a Halál Ereklyéiben Voldemort kitalálta, hogy Harry a legképzettebb és legerősebb varázslóval utazik, így célba veszi Alastor „Rémszem” Mordont, akinek valójában Mundungus Fletcher volt a Harrynek álcázott társa.

Voldemortot meglátva azonban Mundungus azonnal eltűnt, a neki szánt varázslat pedig helyette Rémszemet találja el (ráadásul az arcán), a teste pedig azonnal a földre zuhan. Bár Voldemort elmondta a gyilkos átkot, összességében lényegtelen, hogy mi lett volna a varázslat, mivel Rémszemet pont az arcán találta el, ráadásul rendkívüli magasságban, így a zuhanás mindenképpen végzett volna vele.

Érdekesség azonban, hogy ha Mundungus nem tűnt volna el, a varázslat nem találta volna el Rémszemet, ami a halálát okozta.


Forrás:

Fred Weasley halálának oka a filmben egyáltalán nem egyértelmű, de a könyvből azonban kiderül, hogy mi is történt valójában. A nagy roxforti csata során Fred a bátyja, Percy oldalán harcol, miközben Percy mond egy viccet, aminek hatására a két testvér kibékül, ennek hatására pedig nem vesznek észre egy robbantó átkot, amely végül Fred halálát is okozza. Percy egyébként azt feltételezi, hogy a halálfaló Augustus Rookwood volt az, aki az átkot szórta, ezért bosszúból üldözni kezdi őt.


Forrás:

Úgy tűnik, hogy a Harry Potter-univerzumban a szívfájdalom is halálhoz vezethet, hiszen erre a sorsra jutott Voldemort édesanyja, Merope is. Miután ugyanis az idősebb Tom Denem elhagyta, a várandós Merope egy mugli árvaházba botlik, ahol életet ad Voldemortnak. 

Voldemort anyja egyévként ekkor még csak 19 éves lehetett, és nem sokkal a szülés után meghalt, ugyanis a tény, hogy férje elhagyta annyira összetörte a szívét, hogy szó szerint belehalt a fájdalomba.