Galéria

8 tipp, amivel élvezetesebbé teheted a téli futásokat

Forrás:

A hidegben való futás egyik legnehezebb része, amikor a meleg lakásból kilépve arcon csap a zord valóság. Sajnos van egy rossz hírem, ez a nem éppen ideális futóidőjárás még sokáig megmarad. Túlságosan is sokáig. Addig pedig nem lehet önsajnálkozni, szóval ideje megkeresni a téli futás szépségeit! Ha ennyien oda vannak valamiért, akkor annak biztosan megvannak a maga örömei, kezdve a hófehér tájtól, a békés, csendes környezetten át a nyugodt ösvényekig. Higgy magadban, ha megfelelő felszereléssel és nyitott gondolkodásmóddal vágsz neki az utadnak, akkor a szokásos módon folytathatod az edzéseket, de még a hosszabb futásokat is le tudod gyűrni.


Forrás:

Legyen az egy bögre forró csoki, kettővel több palacsinta a kelleténél, vagy az, hogy dupla részt nézhetsz a kedvenc sorozatodból aznap, ha futottál, a lényeg, hogy kedveskedj magadnak valami szívet melengető dologgal.


Forrás: Köss alkut, ha kimész az ajtón és 5 perc után is annyira fázol, hogy azt érzed ezt nem bírod elviselni, akkor vissza fordulhatsz!
Forrás:

Az előbbi kifogást elkerülendő egyik legnyerőbb taktika, ha közös futást beszélsz meg valakivel. Olyankor elég ciki a hideg miatt lemondani, ugye? Így még a legnagyobb hideg sem lesz előtted akadály, és beszélgetés közben gyorsabban peregnek a kilométerek is.


Forrás:

Természetesen futócipőre gondolok! Ha nagyon fázós a lábad, akkor olyan modellt érdemes választani, ami hidegben bent tartja a meleget, viszont nem ázik be még latyakos időben sem, és kevés hálós része van, így habár nem szellőzik annyira jól, de nem is fázik majd benne a lábad. Erre tökéletesek a Gore-Tex membránnal bevont futócipők, de egy merinó gyapjúból készült téli futó zokni is segíthet a komfortérzeteden.


Forrás:

Szerencsére a technikai öltözetet gyártó sportcégek már rég felismerték, hogy a jó minőségű anyagok mellett a neon színek is feldobják a vásárlói kedvet. Szerezz be mintás, színes cuccokat, és a legszürkébb, szomorkás időjárásban is feldobja majd a kedved már csak az a pillanat, amikor indulás előtt belenézel a tükörbe. A színes öltözetnek egyébként a láthatóság szempontjából is fontos szerepe van, mivel ezekben a hónapokban a korlátozott nappali fény miatt jó eséllyel sötétben edzel. A biztonság érdekében viselj fényvisszaverő, fluoreszkáló felszerelést, és ne szégyelld a fejlámpát sem, hogy az emberek már messziről lássanak. De ne feledd az ökölszabályt, mindig úgy, mintha 10-20 fokkal melegebb lenne.


Forrás:

Varázsolj a fürdőszobádból egy mini spa-t, vegyél néhány illatos fürdőgolyót, fürdősót, bőrradírt. Ha már a futás előtt kikészíted a kád mellé a kis kiegészítőket és egy mini wellness-szel kényezteted magad a futás után, akkor sokkal lelkesebben indulsz majd az edzésedre. Amire figyelj, hogy ha autóval indulsz futni, akkor a kocsiban legyen egy pléded, amire ráülsz és ami melegen tart, míg hazaérsz. Akkor viszont az első utad a fürdőszobába vezessen, szabadulj meg gyorsan a vizes ruháidtól és irány a forró zuhany!


Forrás:

Nincs is motiválóbb cél egy versenynél! Nézz is ki még most a korai tavaszi futószezonra egy számodra vonzó úticélt, így garantáltan nem lóghatod el a futásokat a hideg ellenére sem! A másik megoldás, ha gondolatban már a nyaralás alatti tengerparti futásaidra képzeled magad Mi lehet ebben motiváló? A tudat, hogy a következő versenyed napja mentes lesz a hótól és a jégtől, és a brutálisan meleg nyári napok, amikor majd a pokolba kívánod a napsütést, és epekedve várod, hogy újra kedvezőbb hőmérsékletben futhass!