Galéria

8 várva várt sorozat 2023 januárjában

Forrás: Hol? HBO Max
Mikor? Január 16.

A The Last of Us az elmúlt 10 év egyik legelismertebb videojátéka volt. A megjelenéskor számos „Az év videojátéka” díjat elnyert, és példája annak, hogy a játékok milyen magas szinteket képesek elérni a történetmesélés szintjét. A sztori szerint a modern civilizáció pusztulása után 20 évvel Joelt, az edzett túlélőt felbérelik, hogy csempéssze ki a 14 éves Ellie-t egy zsarnoki karanténzónából. Az Egyesült Államokon átívelő utazás vár rájuk, amelynek során csak egymásra számíthatnak. Szinte a játék megjelenésének első napja óta terjednek a pletykák egy esetleges adaptációról. Évekig dolgoztak egy lehetséges filmadaptáción, de ez soha nem jött össze, és most, majdnem egy évtizeddel a játék megjelenése után, megjelenik sorozat formájában.
Forrás: Hol? Netflix
Mikor? Január 4.

Az Elena Ferrante azonos című szépirodalmi bestsellere alapján készült sorozatot már 2020-ban bejelentette a Netflix, idén januárban pedig végre bemutatásra is kerül. A történet középpontjában egy lány, Giovanna áll, aki önmagát keresi a megosztott Nápolyban. A hajsza két Nápoly közt zajlik, amelyeket testvéri szálak kötnek össze, s amelyek kölcsönösen rettegik és gyűlölik egymást. Míg az egyik odafönt pózol, az erényesség álcáját magára öltve, a másik odalenn található, a mélyben, harsánynak és közönségesnek tettetve magát. Giovanna e kettő közt ingázik, hol alázúdulva a mélybe, hol felkapaszkodva a magaslatokra, és mindeközben eltévelyedve tapasztalja, hogy sem odafönn, sem a mélyben nem talál válaszokra, a város pedig nem nyújt szabadulást.
Forrás: Hol? Netflix
Mikor? Január 1.

A Netflix egy thrillerrel kezdi a vadonatúj évet, melynek egyik executive producere Ridley Scott. A történet szerint egy mestertolvaj és csapata megkísérel egy hétmilliárd dolláros, nagyszabású és bonyolult rablást, ám terveiket árulás, kapzsiság és egyéb veszélyek ássák alá.
Forrás: Hol? Apple TV+
Mikor? Január 27.

Harrison Ford élete első komolyabb sorozatszerepében lesz látható a hónap végén. A Direkt terápia egy gyászoló terapeutáról szól majd, aki elkezdi megszegni a szabályokat, és pontosan elmondja klienseinek, hogy mit gondol. Képzettségét és az etikai szabályokat figyelmen kívül hagyva azon kapja magát, hogy hatalmas és viharos változásokat hoz az emberek életében… beleértve a sajátját is.

Forrás: Hol? Disney+
Mikor? Január 25.

Üdv egy olyan világban, ahol 18 éves kora felett mindenki szupererőt kap. Mindenki, kivéve a 25 éves Jent, aki emiatt kívülállónak érzi magát. Szerencsére Jen lakótársai, Carrie, Kash és egy kóbor macska nem hagyják őt önsajnálatba süllyedni. Jen nekivág, hogy megtalálja a lehetséges szuperképességét, de közben talán rájön, hogy mekkora örömöt adhat simán csak okésnak lenni.
Forrás: Hol? Disney+
Mikor? Január 11.

A szerteágazó valós bűnügyi saga, az Isten hozott a Chippendalesben Somen „Steve" Banerjee, egy indiai bevándorló botrányos történetét meséli el, aki valószínűtlen módon a világ legnagyobb férfisztriptíz-birodalmát hozta létre - és nem hagyta, hogy bármi is az útjába álljon.
Forrás: Hol? Netflix
Mikor? Január 12.

Az elismert japán indie rendező, Hirokazu Koreeda, akinek a Bolti tolvajok című filmje 2018-ban elnyerte az Arany Pálmát Cannes-ban, ezzel a drámasorozattal lép át a tv-k világába. Az alkotása két elválaszthatatlan barátnő életét követi nyomon, akik Kiotóba költöznek, hogy álmaikat megvalósítva maikók, majd gésák legyenek, de a szigorú bentlakásos iskolában kiderül, hogy az egyikük másra hivatott.

Forrás:

Hol? Disney+
Mikor? Január 4.

Az SW rajongók kedvenc sorozata új évaddal tér vissza! A sorozat a 99-es Klónerő elit és kísérleti katonáit követi nyomon, miközben egy rohamosan változó galaxisban kell megtalálják az útjukat a klónháborúk után. A Rossz Osztag tagjai egyedülálló, kivételes képességekkel rendelkeznek, ami rendkívül hatékony katonákká és félelmetes ellenséggé teszi őket. Az első évad nagy sikere után sokan várták a folytatást, amit 2023 el is hozott magával!